Neustálý technologický postup nám přináší nové příležitosti a hlavně úsporu času. Každý úspěšný produkt či služba především usnadňuje lidem život. Pamatujete, když před pár lety začínaly firmy s rozvozem nákupů až domů? Vizionářský krok, který se zdál jako zbytečný. Lídr tohoto segmentu, firma Rohlík.cz má dnes 4 miliardový obrat a expanduje do Německa, Maďarska, Rakouska či Bulharska.

Největší úspěch a v posledních letech doslova raketový růst slaví sdílené služby. Netflix se stal zcela zásadním distributorem a producentem kvalitního filmového či televizního obsahu a kromě toho do svého archivu zařazuje i starší klasiky. Končí tak obcházení obchodů s DVD či Blu-ray disky. Na ústupu je i tolik oblíbené stahování z nelegálních serverů, protože díky streamovacím službám máte za drobný měsíční poplatek ve své televizi drtivou většinu světového filmového archivu.

Na stejném principu funguje i služba na sdílení hudby Spotify. Kdy naposledy jste si koupili fyzický nosič hudby? Kdy naposledy jste byli v prodejně CD nebo jste vytáhli svá oblíbená alba z pod postele? Proč taky, když za pár drobných máte kdykoliv a kdekoliv na dosah celosvětovou hudební knihovnu.

Právě tyto služby naučily mladou generaci užívat a sdílet. Pro mileniály není pocit vlastnictví vůbec důležitý. V několika světových průzkumech lidé ve věku od 20 do 35 let shodně uvedli, že i když hmotné a nehmotné statky potřebují, vlastnictví pro ně není prioritní. Platí to nejen pro bydlení, hudbu, filmy, ale i pro mobilitu.

Jednou z cest je carsharing, který ale nemusí vyhovovat většině a svým způsobem přináší jen pohodlnější a modernější variantu městské hromadné dopravy. Pravou alternativou k vlastnictví vozu je flexibilní pronájem. Staví na stejných principech jako zmiňované služby, tedy za měsíční nájem užíváte vůz dle svých potřeb. V případě flexibilního pronájmu se ale nevážete dlouhodobou smlouvou jako u operativního leasingu.

S Driveto flexibilním pronájmem auto vyměníte nebo vrátíte, kdykoliv se změní vaše životní situace. Zejména letošní rok ukázal, že flexibilita je zcela zásadní. Navzdory koronavirové krizi, která zatřásla prodejem nových i ojetých aut, Driveto rostlo o více než 100 procent. Zdvojnásobili jsme počet pronajatých aut na silnicích a jezdí s námi více než 1200 spokojených zákazníků.