Design nezapře svůj korejský původ. Je zde nespočet hran a různých prolisů. Přední LED světlomety jsou elegantně zasazeny do masky, což Tusconu dodává nezaměnitelný výraz, takže si ho s jiným SUV jen tak nespletete. Výbava N-Line dodává vozu sportovní nádech v podání lakovaných lemů blatníků, dvojitých koncovek výfuku, speciálních disků a dalších prvků.

Interiér je velice útulný. Sedadla s koženými boky a kontrastně červeným prošíváním jsou pohodlná a celková pozice za volantem je příjemná. Z vozu je dobrý rozhled do všech směrů. Použité materiály jsou kvalitní a potěší i parkovací kamera, adaptivní tempomat či bezdrátová nabíječka telefonu. Nechybí zde ani vyhřívání volantu či sedadel. Prostornost je na skvělé úrovni. Vpředu i vzadu je místa dost a nouze není ani o odkládací prostory. Zavazadelník pojme 577 litrů.

O pohon vozu se stará benzinový motor 1.6 T-GDI s mild-hybridní technologií. Ve zkratce se jedná o systém snižující spotřebu paliva, ale zároveň nemusíte řešit dobíjení, jako u plug-in hybridů či elektrických aut. Do vozu se stále tankuje benzín a akumulátor se dobíjí brzděním. Dynamika je na slušné úrovni, akcelerace na 100 km/h činí 9,6 vteřin. Potěší také automatická převodovka, díky které si vychutnáte ničím nerušenou jízdu.

Hyundai Tuscon je jedním z nejlepších středně velikých SUV v poměru cena/výkon. Dobře vypadá, příjemně jezdí, je hezky vybavený a ani o vnitřní prostor není nouze. Kdo by však potřeboval ještě něco většího, tak máme v nabídce i model Santa Fe.