Moderní auta jsou vybavena dálkovým ovládáním a tlačítkem pro nastartování. Samotný klíč se téměř nepoužívá. Možná si tedy říkáte, že v době bezklíčového přístupu, je zabouchnutí klíčů v autě nemožné. Věřte, že se to může stát velmi jednoduše. Stačí třeba otevřít separátním tlačítkem jen zavazadelník, uložit do něj věci a zavřít páté dveře. Když ovládání zapomenete v kufru, vozidlo se po pár minutách vaší nepřítomnosti automaticky uzamkne a nepříjemná situace je na světě. Také může dojít k chybě elektroniky, která auta sama uzamkne a řidič už nemá možnost dostat se zpátky do vozidla, pokud ovládání zapomněl třeba ve středovém tunelu.

Jak postupovat?

Především se uklidněte. Zabouchnuté klíče v autě nejsou žádnou tragédií, která by neměla řešení. Existuje několik způsobů a je jen na Vás, který zvolíte.

Použití náhradních klíčů

Nejjednodušším řešením je logicky druhý klíč. Protože tento rezervní klíč od auta z Driveta je uložen vždy u nás, stačí zavolat na zákaznickou linku +420 777 290 154 a my se Vám pokusíme v co nejkratším čase pomoci. Upozorňujeme ale, že je to řešení jen v případě, že nespěcháte.

Mobilní aplikace

Technika jde kupředu a tak u moderních aut i neprémiových značek můžete mít pomocí aplikace v telefonu přístup k odemknutí vozu. Samozřejmě jen v případě, že jste si přes tuto aplikaci již spárovali vaše mobilní zařízení. Některé automobilky tento systém mají vyřešený tak, že stačí zavolat na infolinku, identifikovat se a operátor dokáže auto na dálku odemknout. Takovou možnost má však stále jen malé procento aut.

Zavolejte si na pomoc odborníka

Ten dokáže auto přes zámek odemknout za pár minut bez jakéhokoliv poškození. Některá auta nemají viditelné zámky, i tak na něm ale jsou, jen ukryté pod krytkami. Je ale třeba počítat s časovou náročností. Samotný zákrok je rychlý, ale čekání na zámečníka je občas nekonečné. Také mějte na paměti, že takový výjezd odborníka Vás vyjde na částku okolo 5 000 korun. Tito zámečníci často fungují 24 hodin denně. Většina z nich je Vám schopna i předem sdělit cenu a to na základě lokality a modelu auta. Pokud máte auto z Driveta, a nejste si jisti jak postupovat, zavolejte nejprve na zákaznickou linku +420 777 290 154. Rádi Vám pomůžeme.

Rozbití okna

Poslední možností je násilné vniknutí do vozidla přes rozbité sklo. Rozhodně to je nejrychlejší řešení, které nemusí být tak nevýhodné, jak se na první pohled zdá. Mnoho lidí si stále myslí, že je lepší a levnější, rozbití toho nejmenšího okna na autě. Pozor! Malá trojúhelníková okna, která se nedají stahovat, jsou paradoxně ta nejdražší. Nejvhodnější je tedy rozbít některé ze stahovatelných okýnek. Tím vznikne největší otvor a nejmenší škoda. Stejně jako v předchozích případech, i při rozbití okna platí, že je nejvhodnější nám nejprve zavolat na zákaznickou linku +420 777 290 154.