Při pořizování auta většina lidí využije možnost splátek. V současné době již není leasing tak populární a zvláště nepodnikatelé využívají úvěr. A to jak na nová, tak na starší auta. Člověk si tak s minimem hotovosti může dopřát nové auto. Ale to má i určitá rizika.

Pokud na úvěr kupujeme nové auto, je důležité si uvědomit, že už vyjetím ze salonu jeho hodnota ohromně klesá. A tak je to dále a dále. Peníze, které si kupující půjčil, tedy zaplatit musí, ale auto již takovou hodnotu nemá. A tak může nastat situace, kdy je potřeba auto prodat a dluh doplatit. Což však nemusí být možné, protože hodnota auta je již výrazně nižší a člověk se tak snadno může ocitnout v pasti. Stačí, aby přišla ztráta zaměstnání a najednou je potřeba řešit veškeré výdaje a omezit je. V horším případě na výdaje ani nezbývají naspořené peníze.

Člověk se tak snadno dostane do začarovaného kruhu, kdy auto nemůže prodat, protože by musel doplatit vysokou částku (hlavně na začátku dlouhodobějšího úvěru, kdy ještě není velká část úvěru splacena), zároveň ale nemusí ani mít na měsíční splátky.

U staršího auta nehrozí taková ztráta hodnoty po koupi – ta nastane samozřejmě také, ale ne tak výrazná, jako v případě nového auta. Je zde však jedno riziko navíc – porucha. Pokud je velká, může její oprava i přesáhnout cenu auta. To se tak stává neprodejné, ale kupující musí úvěr stále splácet, ačkoliv auto nemůže prodat a nemůže s ním ani jezdit.

Proto se hodí určitá flexibilita. Jako třeba v Driveto flexibilní operativní leasing. Tam si auto jednoduše pronajmete, měsíčně platíte určitou částku a pokud by se něco stalo a peníze by nevycházely, jednoduše ho vrátíte. A přestanete platit. No a jelikož auto není vaše, tak se vás ztráta hodnoty, nebo případné poruchy, netýkají. To řeší Driveto. Stejně jako pravidelný servis a pneumatiky. Riziko, že se dostanete do nepříjemné situace díky zadlužení se tak výrazně snižuje.