Kvůli vládním opatřením, která omezila volný pohyb osob a uzavřela i všechny showroomy a autobazary, znovu klesá prodej nových aut. Automobilky bezvýhradně dodržují striktní pravidla, a tak mají své salony uzavřené. Propady budou dle jejich vyjádření výrazné. Pokles poptávky u soukromých osob odhadují zhruba o 25 procent. Výraznější dopad mají restrikce na prodeje ojetých vozů, kde pokles poptávky překračuje 50 procent.

Podle analytiků je uzavření showroomů pro automobilový průmysl zásadní událost. Krátký výpadek nových objednávek nebude dramatický, při delší pauze by se ale naboural celý řetězec fungování trhu nových i ojetých vozů. Reálně tak stále hrozí další rozkolísání už tak významně zasažených dodavatelských řetězců, které se musí od jara vypořádávat s poklesem a nestabilitou poptávky. Tuzemský trh s automobily se přitom stále ještě vyrovnává s jarním uzavřením autosalonů na pět týdnů. Za tři čtvrtletí letošního roku prodeje v Česku klesly o 22 procent na 148 319 vozů.

S Drivetem si ale nový vůz pořídit můžete. Vše potřebné vyřídíte online z bezpečí domova a během nouzového stavu (do 20. listopadu) Vám auto dovezeme zcela zdarma. Vozy na flexibilní pronájem máme skladem a vrátit je můžete kdykoliv budete potřebovat.