Golf je klasika, kterých denně vídáme desítky. Většinou se však jedná o nevýrazné barvy, což není náš případ. Máme zde výraznou žlutou metalízu Lime, která vozu v kombinaci s tenko-paprskovými koly a LED světlomety opravdu sluší.

Vůz je nadprůměrně vybavený, nechybí zde elektrické víko kufru, elektrická ergonomická sedadla s pamětí, automatická klimatizace, bezdrátové zrcadlení telefonu, adaptivní tempomat a mnoho dalšího. Potěší také prostorná kabina a velký zavazadelník, který pojme 611 litrů nákladu, což je jen o 29 litrů méně, než pojme Octavia kombi. Pochvalu zaslouží velice pohodlná sedadla s možností prodloužení sedáku a hezky tvarovaný volant, který skvěle padne do ruky.

Podvozková platforma MQB je shodná s většinou koncernových vozů, díky čemuž jezdí téměř identicky, jako třeba Octavia či Leon. Jízdní komfort je velmi dobrý a nezalekne se ani svižnějšího průjezdu zatáčkou, při čemž je stále stabilní. Potěšilo mě dobré odhlučnění. Benzínový motor téměř není slyšet. Jedná se o jednotku 1,5 TSI s výkonem 96 kW, která sice proti výkonnější verzi obdobného motoru jede o chlup pomaleji, ale za to nabídne nižší spotřebu, která zde byla prioritou. Zvládá jezdit za 5 - 6 litrů, což je skvělé. Akcelerace z místa na 100 km/h zabere 9,2 vteřin, takže se rozhodně nedá říci, že by byl pomalý.

Závěrem se tedy dá říct, že Golf Variant je povedený kombík, který se perfektně hodí na kratší i delší cesty. Hezky vypadá, je praktický, pohodlně jezdí a k tomu všemu má bohatou výbavu a nízkou spotřebu.