Na první pohled je jasné, že se nejedná o nic obyčejného. Design nabízí nespočet ostře řezaných hran a prolisů. Třešničkou na pomyslném dortu jsou pak krásná kola Audi Sport. Přední zamračené LED světlomety a veliká maska dodávají vozu jedinečné charisma.

Interiér krásně koresponduje s exteriérem. Palubní deska je nepravidelně tvarovaná, což je příjemným osvěžením, které A3 odlišuje od konkurentů či sourozenců v podobě Golfu či Leonu. Na první pohled zaujmou také sportovní sedadla, která poskytují nadprůměrné boční vedení v oblasti boků i ramen. Zároveň je možné prodloužit sedák a líbí se mi i prémiové materiály v podobě kvalitní látky a prošívaných kožených boků. Prostornost je slušná, takže se sem bez problému vejdou 4 dospělí.

Mezi hlavní přednost tohoto modelu se řadí motor a podvozek. Je zde benzinový čtyřválec o výkonu 110 kW, který je spojen s automatickou převodovkou DSG. Dynamika je díky nízké hmotnosti velmi dobrá. Podvozek působí v kombinaci s velkými koly sportovním dojmem, ale stále si zachovává solidní porci komfortu. Oceníte jej především v zatáčkách, kde je opravdu stabilní a celkově tak tato A3 dokáže být hezky svižným parťákem.

Audi A3 je výbornou volbou pro někoho, kdo shání charismatické a sportovně střižené auto, které není přehnaně velké, díky čemuž se skvěle hodí i do města, kde se s ní snadno parkuje. Zároveň je zde opravdu bohatá výbava a potěší také fakt, že takto hezky vybavených A3 na silnicích moc nejezdí.