Můžete se s ní setkat u benzínových motorů. Jedná se o kontrolku oranžové barvy, která, pokud je vše v pořádku, se při nastartování rozsvítí jen na pár sekund a následně zhasne. Pokud se tak nestane nebo pokud se rozsvítí během jízdy, znamená to problém, který je třeba vyřešit. Spolu s touto kontrolkou může docházet k nepravidelnému chodu motoru nebo k problémům s nastartováním vozu. Obvykle se při rozsvícení během jízdy přepne motor do nouzového režimu, čímž klesne i jeho výkon.

Svítící kontrolka EPC může mít poměrně mnoho příčin. Řidiče může upozorňovat prakticky na jakýkoliv problém na řídící jednotce motoru. Může se jednat například o poruchu škrtící klapky nebo elektronického plynového pedálu, ale také o nečistoty v benzínu. V častějších případech se kontrolka rozsvítí při prasklé žárovce, pojistce a nebo špatném snímači, který se stará o rozsvícení brzdových světel. S jistotou příčinu odhalí pouze návštěva autoservisu, kde technik provede skrze počítač celkovou diagnostiku závad.

V posledních letech se ale množí případy, kdy se u koncernových tříválcových motorů 1.0 TSI rozsvítí kontrolka EPC ve spojení s nefunkčním Start-Stop systémem. Zní to možná podivně, ale mohou za to vysoké teploty. S příchodem letních měsíců je tento problém hlášen nejčastěji uživateli modelu Fabia. Řešení je naštěstí jednoduché. Problém se dá odstranit za pár minut, přehráním softwaru v servise. Nemějte tedy strach, že se autu stalo něco závažného. Pro větší jistotu nám vždy zavolejte. Rádi pomůžeme a klidně Vás objednáme do nejbližšího servisu.