Někdo si možná řekne, že než měsíčně platit pronájem, tak se více vyplatí auto koupit. Není nic snadnějšího, než si to spočítat! Pro příklad jsme použili Škodu Fabia ve výbavě Ambition, s motorizací 1.0 TSI o výkonu 70 kW. Budeme počítat s tím, že si člověk auto nechá dva roky. Jak to tedy vychází?

Při koupi za auto s tímto motorem a v této výbavě zaplatíte 324 900 Kč. Roční pojištění vás vyjde přibližně na 16 000 Kč (nepočítáme s žádnými bonusy), zimní kompletní kola na 10 000 Kč a bude potřebovat absolvovat dvě roční servisní prohlídky, celkem za přibližně 10 000 Kč. Pokud tedy vynásobíme pojištění dvěma roky a vše sečteme, dostáváme se na 376 900 Kč. Po dvou letech auto prodáte za nějakých 180 000 Kč, dva roky vás tedy vyjdou na 196 900 Kč.

No a jaká bude situace, když se rozhodnete využít Driveto Klub? Tam je výpočet o poznání jednodušší, protože stačí vynásobit jen měsíční pronájem počtem měsíců a přičíst startovací poplatek. Dostáváme se tedy na 162 808 Kč. A pokud budete již předem vědět, že auto nebudete chtít vracet dříve, můžete si ho půjčit na 36 měsíců a neplatit startovací poplatek, výsledek je pak tedy ještě příznivější. Ale i pokud využijete klasický pronájem v rámci Driveto Klubu, kdy auto můžete kdykoliv vrátit, celkem výrazně ušetříte.

Potřeba zohlednit je navíc i to, že se při využití Driveto Klubu nemusíte o nic starat. Třeba takový prodej vozu může být dost stresující záležitostí – tak to nechte na nás. Stejně jako přezouvání vozu a garanční servis.

Pokud si tedy chcete pořídit auto na kratší dobu, protože třeba nevíte, co přinese budoucnost, nebo rádi vyzkoušíte více aut, případně chcete vždy jen to nejnovější a tedy nejbezpečnější, je Driveto Klub skvělá a výhodná alternativa ke klasické koupi.