Mini Cooper SE je stylový parťák do města. Pohání ho elektromotor, díky čemuž je jízda svižná a tichá. Nabíjení je snadné a proti autům se spalovacím motorem vás provoz po městě vyjde levněji. Interiér je útulný a kvalitní. Potěší skvělá sedadla a volant, se kterým se pracuje jedna radost. Kdo by se bál, že se nic nevejde do kufru, byl by na omylu. Dají se zde totiž sklopit zadní sedačky, díky čemuž vznikne prostor o objemu 731 litrů, což je více, než nabídne Škoda Superb. Díky kompaktním vnějším rozměrům je jednou z hlavních předností snadné parkování v malých městských uličkách či podzemních garážích. Nechybí ani zadní parkovací kamera či senzory. Jedná se tedy o skvělého společníka do města pro někoho, kdo s vozem bude jezdit kratší trasy, potrpí si na styl a zároveň má možnost nabíjet doma či v práci. Pak to dává perfektní smysl.

V rámci focení a natáčení videa si sedla za volant Terka a tak jsme ji rovnou vyzpovídali, jak se jí elektrický Mini zamlouvá👇

  • Jak se ti auto na první pohled líbí? Roztomilé, malé, hravé - taková šmrncovní motokára. Vždycky se mi Mini Cooper líbil a konečně jsem dostala možnost si sednout za volant.
  • Co považuješ za hlavní přednosti? Hlavní přednost Mini je jeho velikost - do města jako je Praha je ideální. Člověk s ním jednoduše zaparkuje a ještě k tomu zadarmo, což znamená, že nemusím ztrácet čas hledáním zón. Nehledě na to, jak je tiché a pohodlné, což je jeho další přednost.
  • Je dostatečně veliký? Ano, já jsem malinká, takže tolik místa nezaberu. Co se týče kufru - ten je malý, ale taška s laptopem, taška na cvičení a nákup se krásně vleze. Alespoň člověk nevozí zbytečnosti. A co si budeme povídat, i moje silniční kolo ve velikosti xxs se se sklopenými sedadly vleze.
  • Baví tě Mini řídit? Ano, je to sranda. Jak jsem říkala předtím - je to hravá a stylová motokára.
  • Dokážeš si představit, že bys každých 150 - 200 km nabíjela? Ano, dokážu, po městě je to ideální volba. Teď častěji jezdím pracovně např. do Bratislavy a dokážu si představit vzít i Mini. Tak či tak, člověk stejně staví na kávičku, jídlo a pak samozřejmě na čůrání. Nevidím tedy problém ho během těchto aktivit nechat na nabíječce. Nehledě na to, že si člověk dokáže během tohoto času odeslat i pár pracovních mailů.
  • Pro koho si myslíš, že je Mini Cooper SE nejvhodnější? Myslím, že Mini je jak dělaný přesně pro holky, jako jsem já. Vždycky mám u sebe dost věcí na celý den, který mám většinou dost rozlítaný a mít Mini, se kterým zaparkuju všude zdarma,vejdou se do něho všechny moje věci, které zrovna na ten celý den potřebuju, to je obrovská výhoda.
  • Našla jsi něco, co ti na něm vadí? Jediná věc, na kterou si člověk musí zvyknout je rekuperace, která je poměrně výrazná. Ale po dni/dvou si hned člověk zvykne a už to působí přirozeně.
  • Je ještě něco, co bys o Minim chtěla zmínit? Mini v elektru bych určitě doporučila všem do města. Ideální parťák. A ještě k tomu je strašně roztomilý.