Abyste mohli bezpečně a bezstarostně projet zimními měsíci, připravili jsme pro vás několik tipů, jak si auto před zimou správně připravit.

1) Zimní obutí je základ - zimní pneumatiky vám poskytnou lepší přilnavost na zasněžených a ledových cestách, což zvyšuje vaši bezpečnost.

2) Výměna vody do ostřikovačů - někomu to může znít složitě, je to ovšem velmi snadné a zvládne to každý. V prvé řadě není od věci vystříkat většinu letní směsi. Poté stačí otevřít kapotu vozu, najít nádobku ostřikovačů a dolít nemrznoucí směs (modrá, nikoliv žlutá).

3) Příslušenství - hodí se mít v autě tyto věci - škrabka, smetáček, rukavice. Neztratí se ani startovací kabely, svítilna, tažné lano či řetězy. Kdo má vůz značky Škoda, tak má výhodu - originální škrabka je totiž ve víčku nádrže.

4) Co rozhodně nedělat? Pravděpodobně největší průšvih je, když někdo nalije vroucí vodu na zmrzlé čelní sklo, které okamžitě praskne. Nejefektivnější je zkrátka škrabka a výdech ventilace směrem směrem nahoru případně zapnout vyhřívání skel.

Vždy pamatujte na bezpečnou jízdu v zimních podmínkách. Zpomalte a zvětšete odstup od vozidla před vámi. Toto jsou jednoduché kroky, které můžete udělat, abyste si užili bezpečnou a pohodlnou jízdu v zimních podmínkách.