Designu se rozhodně nedá upřít jeho nadčasovost. Tato generace byla před modernizací představena světu v roce 2014 a stále nepůsobí nijak zastaralým dojmem. Tento kousek má krásné 17 palcové disky, které jsou tak akorát veliké - vypadají hezky a zároveň je na nich auto komfortní.

Interiér je útulným místem, kde vás obklopují kvalitní materiály a celkově se vůz ovládá velice intuitivně. Tento konkrétní kus má navíc ergonomická sedadla s možností prodloužení sedáku, což je veliké plus. Prostoru ve voze je dost jak vpředu, tak vzadu. Passat bez problému pojme 4 vysoké pasažéry a ještě zvládne odvézt 650 litrů nákladu v kufru.

Jízda s Passatem je přesně taková, jaký by měla být. Je komfortní, ale stále stabilní. Díky poměrně nízké hmotnosti ochotně zatáčí a i dynamika je slušná. Pod kapotou pracuje oblíbený benzinový čtyřválec 1.5 TSI, který je spojen s automatickou převodovkou, která poskytuje maximální komfort. Perfektně se hodí do městského provozu, ale hravě zvládne i občasnou delší cestu. Pakliže však jezdíte většinou delší trasy, bude vhodnější naftová verze, kterou v nabídce máme také.

V případě, že je vám bližší spíš naše domácí automobilka Škoda, máme v Drivetu alternativu v podobě Superbu, který je koncernovým bráchou Passatu. Rozdíl je v jiné karoserii a rovněž v délce. Superb je o kus delší, takže nabídne o trochu více prostoru uvnitř.