Jaké byla sezona, Matěji?
Bylo to nahoru, dolů. V Pardubicích to většinu roku šlo, ale play-off jsme měli vyloženě špatný. Naštěstí v národním týmu se moje nálada jako lusknutím prstu změnila a bylo to podstatně lepší. Možná za to mohl trenér, možná i fakt, že jsem jezdil na všechny srazy po celou sezónu, ale v národním týmu jsem se cítil podstatně líp. Bylo tam to správné nadšení pro hokej a chuť něco dokázat.

Mistrovství světa bylo úspěšné. Jak si ho užil?
Byly to asi dva nejlepší týdny co jsem v hokeji zažil. Už od přípravy to bylo velmi pozitivní. Týmový duch i charakter jsem cítil už od přípravy a s každým novým hráčem z NHL se to jenom zlepšovalo. Musím vyzdvihnout celou partu, protože nikdo se nestranil, nikdo si nehrál na primadonu a i kluci z Ameriky nám mezi sebe vzali. Takže celkově to bylo fakt skvělý a to myslím, že nemluvím jen za sebe. Všichni jsme z toho byli nadšení a to, že klapla placka, tak to je třešnička na dortu.

Byl jsi v týmu jeden z nejmladších. Inspirují tě zkušenější a slavnější spoluhráči?
Všichni jsme si v nároďáku rovni, ale přeci jen, když přijede Pastrňák, Krejčí, Červenka nebo Hertl, tak jsou to hráči světové úrovně. Na rovinu přiznám, že k nim vzhlížím a chci být jako oni. Určitě se podvědomě dívám třeba na Pastu. Zajímá mě co dělá, jak se připravuje. Snažím se od nich chytat ti profesionální návyky. To jsou drobnosti, které mi můžou pomoci v další kariéře.

Podepsal jsi smlouvu s Dallasem. Jaká máš očekávání?
Jedu se poprat o první tým. Jedu si vybojovat to první místo a vůbec nemám v hlavě, co kdyby to náhodou nevyšlo. Prostě s takovým tím zdravým sebevědomím tam chci jet a chci se ukázat. Chci do toho dát všechno a uvidíme, na co to všechno bude stačit.

Přispěly ty tvoje výkony z mistrovství světa k tomu, že jsi podepsal a nebo už jste byli domluveni předem?
Myslím, že určitě pomohly. Samozřejmě, že kontakt a jednání probíhaly i před akcí,  ale jsem přesvědčený, že kdybych se třeba na mistrovství do Finska nedostal, tak bych žádnou smlouvu v NHL nepodepsal.

Co ty a auta? Měl už jsi svoje vlastní auto?
Měl jsem trojkovou Octavii a byl jsem s ní spokojený. Vlastně úplně první auto jsem měl v Americe Dodge Journey. Takže nejsem úplně náročný. Samozřejmě se mi líbí auta jako Mercedes nebo Audi, ale přiznám se, že nepatřím mezi úplné automobilové znalce. Radši peníze investuju někam jinam.

A máš vysněné auto?
To mám. Buď Audi A7 nebo Audi RS7. Mě se hodně líbí ten design. Velký auto s klesající zádí alá kupé. Jaký to má výkon, objem a zrychlení neřeším. Na pohled jsem si zamiloval vzhled.

Až se vrátíš příští rok, tak ti máme připravit A7, protože ji na flexibilní operativní leasing máme. Byl bys spokojený?
To bych byl spokojený. Vyzkoušet si ji a pak bych si ji třeba někdy koupil, kdybych na to měl peníze. Jsem toho názoru, že auto si koupím až ve chvíli, když nebudu vědět co s penězi.

Jsi relativně mladý řidič. Vzpomínáš jaká byla tvoje autoškola? Jak to šlo?
Pamatuju si, že když mě táta vzal poprvé zkoušet si rozjezdy, tak sestra, která je o dva roky mladší, byla lepší jak já. Trochu jsem v tom plaval. Zlepšení ale nastalo poměrně rychle, takže když jsem přišel do autoškoly už jsem se cítil jistěji.

Jaké jsou tvé nejčastější cesty?
V sezoně samozřejmě na zimák a domů. Maximálně to prokládám cestou k mamce domů, proto má pejska o kterého se jezdím starat. Teď, po úspěšný sezóně, jsem za volantem velmi často. Poslední tři týdny jsem hodně cestoval do Prahy na akce, rozhovory atd. To samé i po Pardubickém kraji, takže za poslední dobu toho bylo hodně.

Bude letošní léto z hlediska přípravy jiné nebo se budeš připravovat stejně jako dosud?
Léto bude určitě jiné. Od té doby, co jsem profesionál, tak budu poprvé trénovat sám s osobním trenérem. Moc se na to těším, protože to bude změna. Do Dallasu chci přijet a ukázat se v co nejlepší formě.