Jedná se o třetí generaci modelu X3. Její design je velice nadčasový, málokdo by poznal, že byla tato verze představena v roce 2017. Díky velikým předním ledvinkám, které jsou pro BMW charakteristické, si ji mnoho lidí plete dokonce s větší X5, která je považována za plnotučné prémiové SUV. Vzhledu rovněž pomáhá přítomnost sportovních prvků v podobě M paketu, který vozu dodává jiná kola, nárazníky, plaketky a další detaily.

Interiér nabízí velice kvalitní materiály a vynikající sedadla s možností prodloužení sedáku. Boky jsou kožené a středy látkové, což je ideální kombinace - v létě si nespálíte zadek a v zimě tolik nestudí. Líbí se mi také volant s tlustým věncem, který padne skvěle do rukou. X3 se tradičně ovládá skrze kruhový volič iDrive, což je jedním z nejlepších řešení vůbec, díky čemuž nemusíte mít opatlaný dotykový displej. Kabina nabízí dostatek prostoru jak vpředu, tak vzadu. Kufr pojme hezkých 550 litrů, což je jenom o 100 méně, než má větší X5.

Podvozek je naladěn komfortně, ale nikoliv přehnaně měkce, takže se i v zatáčkách chová stabilně a zbytečně se nenaklání. Odhlučnění je velice dobré a potěší i dieselový čtyřválcový motor a pohon všech kol. Vůz je tak velice všestranným společníkem se spotřebou kolem 6 litrů. Hravě tak zvládne jak cestu k moři, tak do zasněžených Alp.

BMW X3 je s tímto motorem naprosto ideálním rodinným SUV, které navíc skvěle vypadá, má výborný podvozek, kvalitní interiér a je i úsporné. Komu by však přišla X3 malá či pomalá, tak máme v nabídce i větší X5 s pořádným šestiválcem pod kapotou.