Že se Driveto Klub vyplatí oproti koupi auta na kratší dobu, typicky dva až tři roky, jsme již psali. Je tu však ještě jeden faktor, díky kterému je ještě výhodnější. A tím jsou daně!

Pokud podnikáte, nebo OSVČ, je pro vás nové a spolehlivé auto velice důležité. Nemůžete si dovolit nedojet na důležitou schůzku, protože autu se zrovna nechce nastartovat. No a nebo když už na schůzku dojedete, vždy vypadá lépe, když přijedete novým hezkým autem, než nějakým starším, se kterým máte sice plno zážitků, ale pro reprezentaci se úplně nehodí.

To samé platí, pokud máte zaměstnance - mít ve firmě starší auta a neustále řešit jejich servis, který je s najetými kilometry potřeba stále více, je nejen náročné pro nervy, ale i peněženku.

To, že se u auta z Driveto Klubu nemusíte vlastně o nic starat je už známá věc. Servis, pojištění, pneumatiky… to nechte na nás. Ale že si zároveň měsíční poplatky můžete dát do nákladů, to už se ví méně. Jak vychází z našich příkladů, pronajaté auto se finančně vyplatí i fyzické osobě. Podnikatelům však ještě více, protože ušetří na daních.

Pokud jste navíc plátci DPH, můžete si ho nárokovat zpět. DPH je totiž 100 % odpočitatelnou položkou.

Takže ve výsledku si můžete odečíst DPH, celou výši splátky zahrnout do daňových nákladů. A stále jezdit novým autem, které můžete kdykoliv vrátit, vzít si jiné a hlavně se o nic nestarat. Už jen to je k nezaplacení. A navíc, pokud rozjíždíte novou firmu a řešíte vozový park, auta z Driveto Klubu mohou být to pravé pro vás, protože k jejich půjčení není potřeba dokládat horu dokumentů.