Samotné automobilky se snaží, aby byly servisní intervaly co možná nejvíce jasné. Proto jsou zapsány v manuálech k použití vozidla. Délka servisních intervalů se liší podle značek i modelů. Bývá udávána v kilometrech nebo v časovém úseku. Kontrola celého vozidla by měla proběhnout minimálně jednou ročně a pokud se budeme řídit kilometry, tak jednou za 10 000 až 15 000 kilometrů. Snad ani není možné dostatečně důrazně napsat, jak moc důležité je tyto intervaly dodržovat a nepřejíždět je!

V rámci flexibilního pronájmu máte garanční servis v ceně nájmu, takže se o nic starat nemusíte. Stačí se jen objednat do jednoho z našich partnerských servisů, jejichž seznam obdržíte při převzetí auta. Samozřejmě nám můžete zavolat a my vám řekneme, do jakého servisu s autem zajet. Důrazně doporučujeme sjednat návštěvu servisu na dostatečně dopředu. Nejlépe konejte hned poté, kdy Vás auto samo upozorní.

MOTOROVÝ OLEJ
Olej by měl být měněn každých 10 až 15 000 kilometrů nebo jednou ročně. Výměna oleje samozřejmě probíhá společně s výměnou olejového filtru. Trošku jiné intervaly mají long-life oleje, které dle informací výrobců je možné nechat v motoru klidně 30 000 kilometrů.

CHLADÍCÍ KAPALINA
Chladící kapalina se stará o to, aby se motor nepřehříval. Z toho důvodu je potřeba pravidelně kontrolovat nádobku. Takovou kontrolou jednou za měsíc nic nezkazíte. Jednou za dva roky je potřeba vyměnit kompletní chladící kapalinu, jelikož stará chladící kapalina pomáhá ke korozi okruhu chlazení. V letních dnech při nedostatečném množství chladící kapaliny může snadno dojít k přehřátí automobilu.

OLEJ V PŘEVODOVCE
Poprvé by se měla provést po 100 000 kilometrech a následně maximálně každých 60 000 kilometrů. Olej v automatické převodovce ale můžete měnit už po 30 000 kilometrech. Velký vliv zde má konkrétní typ převodovky, tudíž se podívejte do servisního manuálu vozidla.

VZDUCHOVÝ FILTR
Pro správné spalování potřebuje motor kvalitní palivo a dostatek vzduchu. Vzduchový filtr by měl být měněn každých 10 až 15 000 kilometrů nebo jednou ročně. Pokud se pohybujete v prašném prostředí, tak by jeho výměna měla přijít znatelně dříve.

KABINOVÝ FILTR
Má velký vliv na funkčnost klimatizace, která se při nasávání vzduchu přes ucpaný kabinový filtr může zničit. Je to minimální investice do vašeho zdraví i do zdraví vašeho plechové miláčka a můžete prodloužit život klimatizace.