Současný model je o 95 mm delší než jeho starší bratříček. Projevilo se to zejména na zavazadlovém prostoru. Tím totiž Ceed přeskočil většinu konkurentů a skoro se vyrovnal nedostižné Octavii. Kufr je velmi dlouhý – i bez sklopení sedadel pojme úctyhodných 625 litrů, navíc díky jeho nízké hraně se zavazadla dobře nakládají. Kia sází hlavně na délku, naopak hloubka je menší. Je to totiž tím, že do celkového objemu se počítá i prostor pod podlahou, který je prakticky rozdělen do několika přihrádek. Tam se dají umístit menší předměty, aby za jízdy „necestovaly“ po velkém kufru.

Auto, které vlastně nemá žádný výrazný nedostatek. Nabídne velkou dávku prostoru, solidní výběr motorů a také nadprůměrnou výbavu, kterou u konkurence za tyto peníze prostě nedostanete.
autojournal.cz

Interiér nenabízí žádné překvapení a je to dobře. Všechny ovládací prvky jsou logicky uspořádané. Všemu dominuje volně stojící středový displej multimediálního rozhraní s hezkou grafikou a rychlým chodem. Ovládá se výhradně dotykem, ale Kia naštěstí zanechala fyzická tlačítka pro ovládání ventilace a základních prvků nebo asistentů.

Na flexibilní pronájem máme v Drivetu rovnou tři výbavové stupně. Nejméně vybavená je varianta FRESH. I tak má přední mlhové světlomety s přisvěcováním do zatáčky, kožený volant s hlavicí řadící páky, systém aktivního vedení v pruzích a rádio s MP3 a DAB s 5" displejem. Výbava SPIN přijíždí na 16'' hliníkových kolech, nechybí vyhřívaná přední sedadla a volant, 8 palcové dotykové rádio, DAB, podpora Android Auto/Apple CarPlay + zadní parkovací senzory a kamera. Verze Exclusive je skoro na vrcholu a má proto dvouzónovou automatickou klimatizaci, elektrochromatické zp. zrcátko + dešťový senzor, LED zadní světlomety s denním svícením, 8" dotykové rádio + DAB a zadní parkovací kameru.

Kia Ceed na flexibilní pronájem