Po letních prázdninách musíme na řadě míst počítat s dopravním omezením. Od září se například spouští rozsáhlá rekonstrukce Barrandovského mostu. Zpočátku bude provozu omezen jen minimálně. Zásadní trable lze čekat až v příštím roce.

Hlavní pražská dopravní tepna spojující vltavské břehy mezi Hlubočepy a Braníkem je nejvytíženějším silničním úsekem u nás. Denně tu projede přes 100 tisíc aut. Z vlastní zkušenosti jistě víte, že sebemenší dopravní omezení nebo nehoda tu způsobí následný kolaps dopravy v celé jižní části Prahy.

Prvotní práce v celkové hodnotě 600 milionů korun budou naštěstí bez omezení provozu. Rekonstruovat se bude především spodní část konstrukce. Během roku 2021 se ale dělníci přesunou i na vozovku. Druhá fáze bude podle odhadů trvat dlouhé čtyři roky, což vyvolá znatelné dopravní komplikace. Oprava bude rozsáhlá, kromě samotné asfaltové vozovky se vymění i inženýrské sítě, svodidla, betonové římsy nebo veřejné osvětlení. Podle plánu bude v každém směru ubrán jeden jízdní pruh, což slibuje nemalé komplikace. Nezbývá, než si již nyní hledat alternativní trasy.