Konektivita s mobilním telefonem patří dnes k základním prvkům výbavy automobilů. Standardní bezdrátové připojení pomocí funkce Bluetooth, ale umožní jen telefonování a přehrávání hudebních souborů. K tomu, abyste svůj přístroj plnohodnotně využívali přes infotainment automobilu, potřebujete aplikace Android Auto nebo Apple Carplay.

Aplikace umožní přehledné zrcadlení kompletního obsahuju vašeho telefonu přímo na displej. Bohužel ale obě fungují jen za pomoci kabelu. Bezdrátovou konektivitu Android Auto ale společnost Google nabízela výhradně pro vlastní telefony Pixel a vrcholové modely Samsung. Teď by se to mělo změnit.

Google totiž oznámil, že s příchodem mobilního operačního systému Android 11 zpřístupní funkci bezdrátového připojení k Android Auto všem výrobcům chytrých mobilních telefonů. Samotný operační systém Android 11 by měl být představen ještě během tohoto roku, přičemž první aktualizace mohou na chytrá zařízení zamířit již krátce poté. Například Samsung by mohl své vlajkové lodě aktualizovat na systém Android OS 11 ještě během listopadu či prosince tohoto roku.