iX3 je teprve druhý zcela elektrický model BMW po dnes velmi známé i3. Značka ale na následující roky oznámila výraznou ofenzívu modelů s čistě elektrickým pohonem, a proto upravila i cenovou strategii. Elektrická verze modelu X3 se prodává levněji než dosud nejpopulárnější naftová motorizace 30d.

Plně elektrické BMW vychází z příbuzného modelu X3. Od spalovací verze liší jen minimálně, má zaslepené přední ledvinky, několik modrých prvků a aerodynamická 20 palcová kola. Na zádi budete samozřejmě marně hledat koncovky výfuků. Výbava je velmi bohatá s virtuálním kokpitem, head-up displejem, prémiovým audiosystémem Harman Kardon, parkovacími kamerami vpředu i vzadu, navigací a řadou bezpečnostních prvků.

Elektromotor pohánějící BMW iX3 nabízí maximální výkon 210 kW/286 k. Točivý moment 400 Nm dovoluje bleskový rozjezd i dynamickou akceleraci. Všechna síla se přenáší výhradně na zadní kola. Vysokonapěťová baterie má kapacitu 74 kWh a dle měření metodou WLTP nabízí dojezd až 460 kilometrů. Palubní nabíječka má standardních 11 kW, ale maximální dobíjecí výkon je 155 kW a to je více než u Mercedes-Benz EQC či koncernových ID.4 a Škody Enyaq. Pokud nabíjíte od vybitého stavu, počítejte, že po překročení 50 procent baterie se nabíjení sníží na výkon 100 kW. Obligátní disciplína 10 až 80 procent vám tak zabere 40 minut.

Pořizovací cena skoro překoná 2 miliony korun. Na flexibilní pronájem ale můžete mít plně elektrické BMW za zlomek pořizovací ceny. V ceně pronájmu je i povinné ručení, havarijní pojištění, garanční servisních prohlídky a druhá sada pneumatik včetně uskladnění a přezutí.

BMW iX3 na flexibilní pronájem

Protože proseb o zařazení elektromobilů do nabídky flexibilního pronájmu se nám schází stále víc, již brzy se budete moci projet i Škodou Enyaq.