Pořadatelé velkolepé show změnili svůj původní plán, protože jen pár týdnů zpět potvrdili první účastníky. Řada vystavovatelů ale signalizovala, že nejistoty spojené s pandemií jim znemožňují závazně přislíbit účast v příštím roce. A tak se na seznamu potvrzených objevil jen koncern Volkswagen a značka Renault. Chybět měly tradiční značky BMW, Ford, Citroen, Fiat, Peugeot nebo Opel.

„Dělali jsme maximum pro reaktivaci mezinárodního ženevského autosalonu v roce 2022. Navzdory veškerému úsilí musíme čelit faktům a realitě. Pandemická situace není pod kontrolou a představuje značnou hrozbu pro velké vnitřní akce. Své rozhodnutí však vnímáme spíše jako odklad než jako zrušení. Věříme, že v roce 2023 se mezinárodní ženevský autosalon vrátí silnější než kdy dříve."
Maurice Turrettini, prezident stálého výboru autosalonu

Organizátoři nicméně chtějí využít plány pro nadcházející ročník i v roce 2023. Ženevský autosalon má totiž kvůli moderním trendům projít evolucí, nadále však v centru dění mají být automobily. Nepůjde tedy o přehlídku mobility, jako je třeba nové IAA Mobility konané letos v Mnichově. Vedle toho se pořadatelé ženevského autosalonu podílejí také na přípravách nové autoshow v Kataru.