Přední část vozu zaujme širokou maskou s chromovým orámováním. Přední LED světla jsou hezky tvarovaná a zároveň skvěle svítí, takže se tmy rozhodně bát nemusíte. Design je poměrně minimalistický, což potěší zákazníky, kteří preferují umírněnost před okázalostí.

Uvnitř je opravdu dost prostoru a to jak vpředu, tak vzadu. Použité materiály jsou kvalitní a potěší i snadné ovládání vozu skrze dvě oddělené obrazovky na středovém panelu. Vrchní je hlavní a ovládá navigaci, radio, volbu jízdního režimu a většinu ostatních funkcí. Spodní displej slouží k ovládání klimatizace.

A6 můžete mít v různých variantách. Často vídáme verze S-Line, které sice vypadají zvenku o něco lépe, ale mají tužší podvozek a větší kola, což má negativní dopad na jízdní komfort. My máme v nabídce klasickou verzi, která je pohodlnější, což většina zákazníků upřednostňuje před nepatrně atraktivnějším exteriérem.

Pod kapotou pracuje osvědčený naftový čtyřválcový motor, který má poskytuje výkon 150 kW. Díky tomu nabídne solidní dynamiku - zrychlení na 100 km/h za 8,3 vteřin, ale zároveň nemá vysokou spotřebu. Při klidné jízdě se dá jezdit okolo 5 litrů na každých 100 km.

A6 je zkrátka fajn parťák na každý den. Potěší každého, kdo si potrpí na kvalitu, nízkou spotřebu, solidní dynamiku, ale zároveň od auta vyžaduje praktičnost.