Model RX je populární SUV ze staré školy s moderním a nadčasovým designem. Ostře řezané hrany a šikmé oči (světla) dodávají tomuto modelu nezaměnitelné charisma. Na první pohled je všem jasné, že se nejedná o nic obyčejného.

Uvnitř je většina míst obšitá kůží a kvalitními dekory. Japonské dílenské zpracování patří ke špičce. Sedadla jsou pohodlná, vyhřívaná a dokonce klimatizovaná. Obrazovka infotainmentu má dobré rozlišení a potěší i několik parkovacích kamer včetně senzorů, které vám usnadní parkování tohoto velikého SUV. Všichni pasažéři mají dost prostoru a solidní je i velikost kufru - 539 litrů.

Největší předností Lexusu je však to, jak jezdí. Prioritou je zde jízdní komfort, který je fantastický. Jedná se o jedno z nejpohodlnějších aut, které v Drivetu aktuálně naleznete. Ve voze se sedí vysoko, díky čemuž má řidič skvělý rozhled.

Benzinový motor má díky turbodmychadlu výkon 238 koní, takže se nejedná o žádného lenocha. Skvělé odhlučnění je zde samozřejmostí. Motor je spojen s automatickou převodovkou s hydroměničem, díky kterému si můžete užívat sametově hladké rozjezdy a celkově tak podtrhuje pohodovou atmosféru na palubě. Daní za to je o něco vyšší spotřeba, než u naftových motorů.

S Lexusem RX 300 je jízda zkrátka relax. Nejlepší na tom všem je, že se nejedná o nejnovější model, takže zde ještě není celodotykové ovládání vozu a můžeme ho nabídnout za příznivější cenu. Díky nadčasovému designu málokdo pozná, že se nejedná o horkou novinku.