Design je celkem extravagantní, což nemusí sedět každému, ale mě osobně se líbí a na živo je to ještě lepší. Předku dominuje veliká maska, která je v této výbavě Style tmavá, což je rozdíl oproti výbavě Smart, kterou máme v nabídce také. Rozměry vozu jsou o něco větší, než u Škody Kodiaq či VW Tiguan Allspace.

Uvnitř jsou pasažéři hýčkáni kvalitními materiály a bohatou výbavou, ve které nechybí například kožená elektricky ovládaná sedadla s vyhříváním, parkovací kamera, vyhřívaný volant, automatická klimatizace, volič jízdních režimů, kamerový systém kolem vozu či navigace. Velice dobře je na tom i co se prostornosti týče. Cestující vpředu i vzadu mají dost místa ve všech směrech a nouze není ani o odkládací přihrádky, kterých je tu hned několik. Zavazadlový prostor pojme 634 litrů nákladu.

Podvozek je naladěn velice komfortně. Na klasické rozbité okresce vůz pluje jako na obláčku a velké nerovnosti jako by tam ani nebyly. Zároveň je dobře odhlučněný, takže potěší i při svižnějším dálničním tempu. Daní za ten komfort, výbavu a velikost je vyšší hmotnost, díky které se moc nehodí na rychlé vymetání zatáček. Od toho tu jsou jiné vozy.

Pod kapotou pracuje naftový motor (2.2 CRDI), který poskytuje solidní dynamiku a zároveň slušnou spotřebu, díky které nebudete muset přemýšlet, zda jet na dovolenou autem či vlakem. Motor spolupracuje s 8 stupňovou automatickou převodovkou, která řadí hladce a svižně. Aby toho nebylo málo, tak je v tomto voze i pohon všech kol, což potěší jakmile se na vozovce objeví sníh či ledovka.

Hyundai Santa Fe je stylové SUV pro někoho, kdo se chce odlišit a zároveň si potrpí na komfort, praktičnost a přijatelnou cenovku. Jedná se o úžasnou volbu v poměru cena/výkon.