Klasické způsoby pořízení vozu, tedy nákup v hotovosti nebo na splátky, hrají na trhu s automobily v ČR stále prim. Většina Čechů chce auto zkrátka vlastnit i za cenu zadlužení nebo útraty většiny životních úspor. Skupina majitelů se ale v poslední době zeštíhluje a uživatelé se stále více ztotožňují s možností si auto pronajmout. Každý majitel má zhruba představu, na kolik ho vyjde měsíční provoz:

  • Garanční servis jednou ročně
  • Letní i zimní pneumatiky
  • Uskladnění a přezutí pneu
  • Povinné ručení,
  • Havarijní pojištění


Nejčastější odpovědí je částka okolo 3.000,- mimo pohonné hmoty. To skutečně odpovídá reálným měsíčním nákladům na provoz nového vozu. Drtivá většina majitelů ale do nákladů nezapočítává amortizaci, neboli opotřebení.

Znáte výrok: “Jakmile nové auto vyjde z továrny má o třetinu nižší cenu”? Vozidlo začíná ztrácet svou tržní hodnotu v okamžiku, kdy je zakoupeno. Hodnota klesá nejrychleji v prvních třech letech od koupě a může spadnout až na polovinu původní pořizovací ceny. Proto je u nás v republice velmi oblíbený prodej ojetých vozidel.

Vzpomeňte si, jak těžko jste prodávali auto! Valná většina majitelů totiž za svůj ojetý vůz dostane podstatně menší částku, než si představuje. Navíc, dle statistiky největšího prodejce ojetin v ČR, trvá prodej staršího auta v průměru dva měsíce. To může být pro někoho nečekaně dlouhá doba. Dopředu není možné stanovit, jakou zůstatkovou hodnotu vaše auto bude mít. Můžete mít štěstí, ale také se s prodejem trápit tak dlouho, až s cenou klesnete hluboko pod prvotní odhady.

S flexibilním pronájmem od Driveta vás žádná z těchto nočních můr trápit nebude. Jediné co si musíte hlídat, je dodržení zvoleného počtu najetých kilometrů. Všechny ostatní starosti a náklady jako garanční servis, pojištění, ručení, silniční daň, přezouvání na zimní a letní pneu i jejich pořízení a uskladnění jsou zahrnuty v částce měsíčního nájmu. Navíc je nám jedno, jestli budete s autem jezdit šest měsíců, rok nebo ještě déle. Kdykoliv budete potřebovat, nebo se změní vaše životní situace, auto na flexibilní pronájem nám bez pokuty vrátíte či si ho vyměníte. A klidně se k němu chovejte jako k vlastnímu. Dejte si do něj vonný stromeček, dětem plyšáky na hraní, cestujte s ním na dovolenou a říkejte mu třeba Bobík.

Bude prostě vaše tak dlouho, jak budete chtít!