Ačkoli by se v současné době nemělo cestovat, někdy to jinak nejde. Člověk potřebuje občas vyrazit na nákup, k doktorovi a nebo třeba do práce. Ne všichni mohou využívat home office, u některých profesí je to neproveditelné. Jak jsme již dříve psali, je v současné době rozumná volba přeprava autem. Jste v něm sami, případně s někým, s kým sdílíte domácnost. V ideálním případě nasednete v garáži do auta a vystoupíte z něj v práci v garáži. Nepřijdete tak tedy do styku s nikým dalším, než s rodinou a kolegy, se kterými se stejně musíte potkat.

Pokud nemáte možnost parkování v garáži a váš cíl se nachází v místě, kde jsou parkovací zóny, můžete být v klidu – aktuálně můžete v rezidentních a placených parkovacích zónách stát naprosto legálně. V Praze tento stav platí zatím do 13. 4., nejspíš se ale prodlouží, záleží na vývoji nouzového stavu. Tyto zóny jsou zrušeny právě z důvodu, že mnoho lidí z hygienických důvodů raději jede autem.

Pokud však auto nemáte, jste odkázání na hromadnou dopravu. Cestování v ní má v současné době určitá specifika. Například nesmíte nastupovat předními dveřmi, u řidiče si nekoupíte jízdenku a nastoupit můžete jen s rouškou (případně jinou ochranou úst a nosu). Rozhodně se nechoďte také řidiče na něco zeptat. Důležité je dodržovat rozestupy od ostatních cestujících a pokud možno, vůbec se nedržet madel. Ideální je si sednout co nejdále od ostatních. Vzhledem k tomu, že nyní cestuje výrazně méně lidí, to není problém. Jelikož není potřeba mačkat tlačítka pro otevírání dveří, můžete začít vystupovat až dopravní prostředek zastaví – díky tomu se vyhnete nutnosti se přidržet madla například v případě prudšího brzdění.

Je tu samozřejmě i možnost přepravy na motorce, ale tu má k dispozici málokdo, je dost sezónní a kontakt s okolím je tam celkem bezprostřední. Navíc při cestě k lékaři, nebo na nákup, není motorka ideální dopravní prostředek. Stejně jako kolo, v hezkých dnech to navíc na cyklostezkách vypadá spíše jako na ucpané dálnici, takže dochází k velkému kontaktu s cizími lidmi.

Pokud vlastní auto nemáte a cestování hromadnou dopravou vás v současné situaci neláká, můžete rádi vám pronajmeme auto z Driveto Klubu. Celý proces probíhá online a auto vám přivezeme co nejblíže k bydlišti. Výhodou je, že pronájem můžete kdykoliv ukončit.