Najít v dnešní době něco pozitivního není úplně snadné. Ale jde to! Tak jsme se na to podívali.

Ceny paliva! Ano, to je první věc, která potěší snad každého motoristu. Ačkoli situace v současné době nějakému výletování moc nepřeje, mnozí se musí přepravovat do práce, za rodinou, k doktorovi… a plno lidí dalo přednost autu před MHD, takže se nízké ceny paliva hodí. Takže ať již tankujete benzín, nebo naftu, vyjde vás to opravdu levně. O důvod víc natankovat plnou nádrž – nejen, že to nebude stát moc peněz, ale zároveň nemusíte tak často na čerpací stanici a omezíte kontakt s dalšími lidmi.

Věděli jste, že servisy jsou otevřené? Na první pohled to možná nevypadá, jelikož autosalony jsou zavřené, ale servisy stále běží. A navíc aktuálně bez většího množství zákazníků. Pokud tedy potřebujete provést nějaký servis na autě, nebo třeba přezout na letní pneumatiky, stačí se objednat (to je nyní v servisech nutnost, díky tomu se nesetká při čekání více lidí) a auto jim svěřit do péče. Autoservisy jsou již maximálně přizpůsobené současné situaci, předání auta tak zabere jen minimum času, jelikož se vše vyřeší po telefonu.

Mnoho obcí se pustilo do oprav silnic a věcí s dopravou souvisejících, jelikož je teď minimální provoz. I když to byly třeba akce naplánované až na další měsíce, stihnou se již teď, kdy se omezení dotkne jen minima lidí. A až se situace zase vrátí do normálu, bude vše hotovo.

A pak samozřejmě možnost bezplatného parkování v modrých zónách (a samozřejmě i ve fialových a oranžových). To usnadňuje cestování za prací. Díky tomu a levnému palivu je nyní opravdu lákavé využít při auto místo hromadné dopravy. Což je samozřejmě mnohem bezpečnější, co se rizika nákazy týče. Mimochodem, aktuálně je již vyjasněná situace a v autě nemusíte mít roušku, pokud jedete s někým, s kým bydlíte, tak ji nemusí mít nikdo z vás. Pokud však jedete v kabrioletu, je minimálně v rámci ohleduplnosti k ostatním dobré si roušku nasadit.

Dnešní doba není lehká, ale nic není úplně černé. Je důležité vnímat i ty pozitivní věci. A pak to vše hravě zvládneme.