Tradiční britská značka se podle nové strategie promění a od roku 2025 bude vyrábět pouze elektromobily. Bude tak, podle vyjádření nového šéfa strategie, přímo konkurovat americké Tesle. Při prezentaci padlo odvážné tvrzení, že se Jaguar stane výrobcem luxusních elektromobilů.

Automobilka sice v současnosti mohutně rozšiřuje portfolio plug-in hybridů, elektromobil má ale jediný - SUV I-Pace. Dlouho se spekulovalo o příchodu nové generace limuzíny XJ, která měla být rovněž pouze elektrická. Tohoto již rozpracovaného modelu, jehož premiéra se měla uskutečnit pravděpodobně už letos, se však nyní Jaguar vzdává. A to ve prospěch celkového vývoje a

Celkově chce Jaguar omezit počet nabízených modelů tak, aby bylo dosaženo nikoliv čistě kvantity, ale především kvality a vyšších zisků, nicméně opět bez bližší specifikace.

Pokud patříte mezi milovníky spalovacích motorů a tradičního pojení britské značky, doporučujeme v současnosti nejprodávanější model F-Pace. Můžete ho mít na flexibilní operativní leasing.