Při pořízení auta nastává často velké dilema. Doslova velké – protože člověk vybírá mezi velkými auty. Je vhodnější kombi nebo dnes tak oblíbené SUV? Kupodivu jsou zde zásadní rozdíly.

Zjednodušeně se dá říci, že pokud je pro vás prioritou velikost kufru a cestujete třeba s rodinou na dlouhé trasy, bude kombi to pravé. Velikost kufru je v některých případech snad až nevyužitelně velká, místa uvnitř dostatek a spotřeba příznivá. Kombi je tedy ideální volba pro cestování po silnicích s množstvím nákladu a rodinou na palubě.

V posledních letech jsou ale kombi modely vytlačovány SUV. Rovnítko mezi ně ale dát nelze. SUV i přes větší a robustnější rozměry často nabídnou menší objem zavazadelníku. Například na první pohled znatelně větší Volkswagen T-Roc má zavazadelníku 445 litrů, kdežto Golf Variant nabízí základní objem 605 litrů. Podobné je to i u modelů sesterské Škodovky Kamiq 400 litrů nebo Fabia Combi 480 litrů.

Výhodou SUV či crossoverů je vyšší světlá výška, která zajistí průjezd lehčím terénem, a také vyšší posaz za volantem. Posádka díky tomu získává doslova nadhled, který zajistí lepší výhled na provoz před Vámi. Pohon všech kol nabídnou obě kategorie aut, SUV však i s pohonem jen přední nápravy zdolá větší nástrahy, což se nemusí hodit jen v terénu, ale i na některých vedlejších silnicích.

Spotřeba logicky záleží na zvolené motorizaci, aerodynamika se ale obelhat nedá a tak kombi bývají úspornější. Aby to ale nebylo tak snadné, jsou na trhu i zvýšená kombi s pohonem všech kol a ochranou podvozku. Ta nabízí výborný kompromis – prostoru je jako v klasickém kombi, ale průjezdnost terénem je už téměř jako u SUV. Takže pokud se nemůžete rozhodnout, tahle volba je pro vás ta pravá! Ne náhodou jsou varianty Scout (Škoda), Allroad (Audi) a Alltrack (Volkswagen) stále populárnější.

Vyberte si z nabídky DRIVETO flexibilního pronájmu ideální auto i Vy.
Driveto nabídka vozů Combi
Driveto nabídka vozů SUV