Sportage si s žádným jiným autem nespletete. Její design je totiž naprosto unikátní a působí až futuristickým dojmem. Přední LED světlomety mají tvar bumerangu a nechybí ani veliká maska, vytažené blatníky či prolisy ve dveřích. Zadní část je více minimalistická. Mezi propojenými světly se nachází logo a v krajích nárazníku je opět motiv bumerangu.

Jednou z nejsilnějších stránek vozu je interiér, který perfektně kombinuje modernost s uživatelskou přívětivostí. Je zde dvojice digitálních displejů, přičemž pod tím prostředním se nachází klasické ovládání klimatizace pomocí tlačítek a koleček. Středový tunel není příliš mohutný, což dodá pocit vzdušnosti a opravdu slušnou prostornost. Situace je obdobná i vzadu, kde se pohodlně usadí dva vysocí kulturisti. Díky tomu, že se nejedná o hybrid, tak zde máme největší možný kufr, který pojme 591 litrů nákladu.

Podvozek je naladěný přesně tak, jak by to u SUV mělo být. Není zbytečně tuhý, takže si posádka může užít pohodlnou jízdu bez otravného natřásání. Zároveň se však nedá říci, že by Sportage špatně zatáčela. Sice se při rychlém průjezdu zatáčkou nakloní, ale vykrouží krásný oblouk. Manuální převodovka je dobře sladěná s benzinovým čtyřválcovým motorem, který sice není žádný trhač asfaltu, ale jeho 110 kW na bezpečné předjetí postačí. Kombinovaná spotřeba se v klidném tempu dá držet pod hranicí 7 litrů.

Kia Sportage je skvělá volba pro někoho, kdo chce moderní a extravagantní SUV, které není zbytečně velké a drahé. Parkování po městě je snadné, ale zároveň pojme čtyřčlennou rodinu a hravě zvládne cestu na dovolenou. Díky absenci pohonu všech kol a automatické převodovky je i poměrně lehká (1526 kg), což se kladně podepisuje na jízdních vlastnostech.