Přední část je na první pohled podobná praktičtější Q7, ale má o něco tenčí světlomety, což vypadá zatraceně dobře. Jedná se o příplatkové LED Matrix světla, která vám v noci “vyrobí” den. Mezi nimi je veliká maska se čtyřmi kruhy. Z bočního pohledu zaujme svažující se silueta, což dodává vozu krásné proporce. Do očí také hned praští obří 22 palcové disky Audi Sport, které mají v našem případě hnědé středy, čímž se odlišují od ostatních verzí. Zadní propojené LED světlomety vypadají rovněž skvěle.

Uvnitř je dostatek prostoru a potěší také vynikající sedadla ze sportovního paketu S-Line. Jsou elektricky ovládaná a nabízí i paměťovou funkci, vyhřívání a klimatizování. Dílenské zpracování je výborné. Interiér je bytelný, slícování je perfektní a nikde nic nevrže. Potěší také prémiové ozvučení Bang & Olufsen, čtyřzónová klimatizace, elektrické dovírání dveří a mnoho dalšího.

Podvozek? Opět na jedničku. Disponuje vzduchovými měchy s adaptivními tlumiči, díky čemuž může být Q8 velice komfortní, stabilní a zároveň umí měnit světlou výšku, což může být výhoda například mimo silnici či v hlubokém sněhu. Tam zároveň pomůže promyšlený pohon všech kol quattro.

Pod kapotou tohoto kusu bije naftové srdce o objemu 3 litrů. Nabízí skvělou dynamiku, solidní spotřebu a mohutný zvukový projev. Výkon této jednotky činí 210 kW a dokáže vůz rozpohybovat z místa na 100 km/h za 6,3 vteřin. Maximální rychlost je omezena na 250 km/h.

Audi Q8 je nadčasové SUV, které skvěle vypadá, velice pohodlně jezdí a zároveň nabízí pohádkovou výbavu. V této barevné kombinací je navíc dost výjimečná, protože takových podobných moc nepotkáte. Proti Q7 je sice o něco méně praktická, ale zase lépe vypadá a nabídne vyšší dávku šarmu. Je to tedy otázka priorit.