Britský Drover získal od společnosti Shell Ventures na rozvoj flexibilního pronájmu a přechod na elektromobilitu investici ve výši bezmála 68 milionů korun. Dle ochoty investorů je jasné, že zajeté pořádky se mění a pronájem se stává postupně oblíbenější než vlastnictví. Stejný přístup máme i my v Drivetu.

Výkonný ředitel Droveru na svém blogu popsal, jak moc věří flexibilnímu pronájmu a proč je to správná cesta. Popisuje zdlouhavý a často náročný postup při pořízení vlastního vozu. Hodiny výzkumu, doporučení od přátel nebo odborníků a poté další rozhodování. Kromě výběru konkrétního modelu se ale kupující musí rozhodnout i pro druh financování. Podle průzkumu je v Británii 9 z 10 spotřebitelů zmateno způsoby financování a polovina považuje průběh získání peněz za velmi stresující. Celý proces od výzkumu až po otočení klíčku v novém voze trvá obvykle 90 dní, což je zhruba na stejné úrovni jako koupě nemovitosti. Naopak, ke sjednání flexibilního pronájmu z Driveta, potřebujete jen dva doklady. Vše vyřídíte online a auta máme skladem. Často tak můžete jezdit novým vozem jen pár hodin od výběru.

Současné trendy mění hlavně mladší generace. Právě pro “mileniály" už není vlastnictví tak důležité, protože doba se ubírá směrem k užívání. Trend je vidět ve všech odvětvích života od hudby, přes filmy, spolubydlení, sdílení automobilů atd. V tomto novém světě má flexibilita zásadní význam. Drtivá většina uživatelů flexibilního pronájmu aut v celé Evropě je mladší 45 let a většina a většině je dokonce méně než 35 let. Ředitel Droveru nezapomněl zmínit prognózu společnosti Frost a Sullivan, kteří předpovídají, že flexibilní pronájem aut bude představovat téměř 10% veškerého prodeje nových vozidel v USA a Evropě do roku 2025 a že v Evropě a USA bude do roku 2025 smlouva o pronájmu na 16 milionů vozidel.