Možná právě přemýšlíte, kam vyrazíte na dovolenou. A řekněme si upřímně, možnosti jsou v současné době trochu omezené a cestování je komplikované. Není ale potřeba cestovat za hranice, skvělou dovolenou si můžete užít i v Čechách.

Nebudeme psát tipy na konkrétní místa, spíše jen zkusíme nastínit, jak můžete letošní dovolenou pojmout. A možností je plno! Co třeba vyrazit pod stan? Ať už do kempu, nebo do přírody. Do auta sbalit rodinu, velký stan a vyjet. Možná to bude pro některé členy vaší rodiny úplně nový zážitek. Taková dovolená je nejen levná, ale i zajímavá a na chvíli vybočíte ze svého typického prostředí, zvláště, pokud bydlíte v bytě ve městě. Navíc se můžete neustále přesouvat a poznat tak plno míst. Co třeba procestovat tímto stylem jižní Moravu.

Chcete trochu více pohodlí, ale zároveň stále dobrodružství? K takovému účelu skvěle poslouží karavan, nebo rovnou obytný vůz. Jelikož odpadá balení stanu, můžete doslova každou noc strávit na jiném místě. A nebo zůstat na jednom skvělém, když se vám bude chtít. Vždy se vyspíte v pohodlné posteli a budete mít své soukromí. Možností půjčení je plno, jen dejte pozor na rozsah svého řidičského oprávnění, o tom jsme již nedávno psali.

Ne každého ale láká takové cestování. Pro někoho je ideální dovolená někde v lese pod širákem, pro někoho v luxusním wellness hotelu. Ale i takové možnosti u nás jsou! Možná vás do současné doby ani nenapadlo, že byste jeli do hotelu v Čechách. Ono to má ale své kouzlo. Netrávíte dny za volantem, cesta navíc vyjde levně, domluvíte se a poznáte nové kouty naší krásné republiky. V současné době ale můžete i bezstarostně vyrazit i na Slovensko, pokud přeci jen chcete dovolenou v zahraničí.

Představu o ideální dovolené máme každý jinou. Pokud ale každý rok jezdíte například k moři do Itálie, zkuste to letos jinak. Možná zjistíte, že i dovolená třeba v našich horách má své kouzlo a rádi ji ještě zopakujete. Berme současnou situaci jako příležitost k novým zážitkům