Šéf Volkswagenu Thomas Schäfer zveřejnil na sociální síti LinkedIn příspěvek o tom, že naslouchá svým zákazníkům. Proto přiznal, že značka chybovala při použití dotykových tlačítek na volantech nových modelů a rychle se vrátí ke konvenčnímu řešení.

„Vylepšujeme naše portfolio a náš design a vytváříme novou jednoduchost ovládání našich vozidel. Například vracíme tlačítkový volant.“
Thomas Schäfer

Dotykové ovládání na volantu se poprvé objevilo v Golfu sedmé generace před třemi lety. Poté si našlo cestu i do dalších modelů německé automobilky. Tento prvek byl ostře kritizován recenzenty a majiteli vozů Volkswagen, což nakonec přimělo společnost uznat jej jako chybu. Ačkoli dotykové displeje integrují stále více funkcí, většina lidí se shoduje, že pro specifické operace je důležitá hmatová zpětná vazba, takže tlačítka a otočné voliče jsou nejlepší volbou, protože umožňují řidiči sledovat vozovku.

Dá se odhadovat, že nadcházející facelift současného Golfu, který se očekává v roce 2023, bude jedním z prvních modelů, který se vrátí k tlačítkům na volantu spolu s větší dotykovou obrazovkou infotainmentu. Bohužel se zdá, že rovněž ostře kritizovaný posuvný dotykový ovladač, který se nachází v několika modelech koncernu Volkswagen, pro ovládání klimatizace a hlasitosti si své místo na středové konzole obhájí.

Volkswagen na flexibilní operativní leasing