Se zavedením elektronických dálničních známek na přelomu let 2020 a 2021 jsme v Drivetu platbu za dálniční známku přidali k měsíčnímu nájmu. Klienti, kteří s námi jezdí od loňska nebo v uplynulém roce vyměnili auto, mají aktivaci i každoroční obnovení vyřešené a nemusí se o dálniční známku starat.

Letošek na známce nic nezměnil. Formát pořízení zůstal zachovaný a navzdory původním předpokladům jsou stejné i ceny. Roční kupón stojí 1 500 korun a platí celý jeden rok od vybraného data.

Dálniční známka platí vždy jen pro jedno vozidlo a její převod na jinou registrační značku není možný. Pokud ovšem měníte svou RZ z důvodu zničení nebo ztráty, můžete si zažádat o změnu platnosti elektronické známky. K dispozici je formulář, který stačí spolu s kopií dokumentu o změně SPZ doručit e-mailem, prostřednictvím datové schránky nebo poštou na adresu Státního fondu dopravní infrastruktury. Klienti flexibilního pronájmu se samozřejmě mohou obrátit na nás a my vše zařídíme.

Platnost elektronické dálniční známky smí kontrolovat Policie ČR a Celní správa ČR. Pro samotnou kontrolu se ovšem využívají také kamery na mýtných branách. Pokuta za jízdu bez platné známky může na místě činit až pět tisíc korun, ve správním řízení potom až 20 tisíc korun.

Máte auto z Driveta? Tak bez obav. Jsme tu proto, abyste se o auto už nemuseli starat a tak všechny naše vozy mají elektronickou dálniční známku v ceně.

Vybrat auto z Driveta