Operativní leasing je stále oblíbenější forma pořízení nového auta. Jedná se o nejsnadnější způsob, jak získat vůz a neřešit žádné starosti s jeho pojištění, provozem a následným prodejem. Zákazník platí měsíční nájem, který obsahuje garanční servis, zimní pneumatiky včetně přezutí a uskladnění, dálniční známku i pojištění.

Pronájem auta na operativní leasing bývá nejčastěji uzavírán na tři roky. Konkrétní doba v desítkách měsíců ale může být limitující. Proto Driveto přišlo s revolučním flexibilním operativním leasingem, který lze kdykoliv ukončit. To přináší klientům větší svobodu a nezávaznost. Z dat vyplývá, že průměrný zákazník Driveta jezdí s autem 14 měsíců. I ti nejvěrnější mají po 48 měsících měsících velkou chuť své stávající auto vyměnit za nové. Jednoduše z důvodu většího pohodlí, vyšší výbavy, technologického pokroku či změny životní situace.

Francouzský Citroen jde ale se svým projektem zcela proti proudu. Délka pronájmu 15 let je srovnatelná s hypotékou na bydlení a je otázkou, zda budou klienti připraveni jezdit stejným autem dlouhých 180 měsíců. Nové smýšlení Citroen obhajuje tím, že chce přimět zákazníka, aby si uvědomil, že je možné pokračovat v provozu vozu i po dobu delší než deset let, aniž by to vedlo ke snížení spolehlivosti. Ruku v ruce s tím ale musí vymyslet, jak poskytnou zákazníkům záruku na mobilitu a servis v tak dlouhém časovém úseku a velkém množství najetých kilometrů.

Zatím není přesně stanoveno, kdy budou moct zákazníci nový způsob leasingu využít, ale dle managementu automobilky by měl být produkt uveden na trh během příštího roku.