Britská platforma ojetých automobilů Cazoo se v letošním roce slušně rozjela. Jen před pár týdny média bzučela zprávami o její akvizici nezávislých anglických specialistů na opravy a skladování vozidel Smart Fleet Solutions a teď se potvrdila další novinka. Britové koupili německou službu na dlouhodobý pronájem vozů - Cluno.

Společnost Cluno byla založena v roce 2017 a nabízí flexibilní a bezproblémovou alternativu k vlastnictví automobilu. Zákazníci vybírají až ze 100 značek a modelů s jediným měsíčním poplatkem za předplatné, který zahrnuje auto, údržbu, servis, záruku, daně a pojištění.

„Společnost Cluno vybudovala na německém trhu s předplacenými auty přední nabídku na trhu. Mají tisíce věrných zákazníků a my s potěšením vítáme Nica a jeho tým v rodině Cazoo. Plnou nabídku Cazoo v Evropě zahájíme později v tomto roce z našeho nového evropského ústředí v Mnichově a těšíme se, až nabídneme zákazníkům možnost nákupu, financování nebo předplatného tisíců vozů Cazoo. “
Alex Chesterman, zakladatel a generální ředitel společnosti Cazoo

Dohoda kombinuje platformu a financování společnosti Cazoo s odbornými znalostmi a automobilovými vztahy společnosti Cluno a jakmile bude integrována, umožní Cazoo zahájit její kompletní nabídku v Německu a v celé Evropě a nabídnout zákazníkům možnost nákupu, financování nebo předplatného tisíců automobilů na její platformě.

Proč Cazoo získal Cluno?
Po nedávném získání Drovera, předního britského předplatného automobilů, posiluje tato dohoda pozici Cazoo jako hlavního hráče na rychle rostoucím trhu Cars-as-a-Service (CaaS) v Evropě s tisíci aktivními předplatiteli po celé Velké Británii, Německu a Francii.

Cazoo, již jeden z nejrychleji rostoucích podniků v Evropě, plánuje v příštích měsících spustit předplacenou službu ve Velké Británii a Cluno nyní vytvoří základnu mezinárodních plánů expanze Cazoo jako součást své mise transformovat zkušenosti s nákupem automobilů ve Velké Británii a Evropě.

„Jsem velmi hrdý na to, co jsme ve společnosti Cluno vytvořili jak z hlediska zákaznické zkušenosti, tak z hlediska týmu. Vize a strategie, které Alex a jeho tým mají pro vývoj značky a platformy Cazoo, jsou zcela v souladu s naší a těšíme se na spojení sil a urychlení digitální transformace zkušeností s nákupem automobilů v celé Evropě. “
Nico Polleti, zakladatel a generální ředitel společnosti Cluno

Společnost Cazoo, kterou založil Alex Chesterman v roce 2018, vlastní a opravuje všechna svá auta. K dispozici jsou tisíce automobilů k dodání nebo vyzvednutí za pouhých 72 hodin. Každé auto má 7 denní záruku vrácení peněz a komplexní 90 denní záruku.

Jako technologický jednorožec ve Velké Británii je Cazoo průkopníkem v přechodu k online nákupu automobilů. Od svého debutu v roce 2018 již dodal téměř 20 000 automobilů spotřebitelům po celé Velké Británii. Pokud jde o investice, britská technologická společnost dosud zajistila financování ve výši 455 milionů GBP.