Jak hodnotíš uplynulou sezónu v NHL?
Myslím, že s odstupem času to byla sezóna úspěšná. Zakončení trochu mrzí, protože jsme vypadli s Edmontonem, což je vlastně derby. Něco jako Sparta a Slavia. Prohráli jsme 4:1 na zápasy z toho jsme ale ve třech zápasech vedli o dva góly. Byla to moje první sezona, kterou jsem strávil celou v NHL a odchytal jsem nějakých 24 zápasů s play off, takže si myslím, že to bylo dobré. Měl jsem i docela dost výher. Hlavně jsem rád, že jsem zvládl svůj první rok v Kanadě, v novém týmu, kde jsem nikoho neznal. Kluci mě vzali mezi sebe a myslím si, že to bylo fajn.

Co další sezona? Máš nějaké náznaky od trenérů, že dostaneš více prostoru?
Prosazovat se přes jedničku Jacoba Marsktroma je dost těžký.  Náš trenér je stará škola, v dobré slova smyslu, u něj si mladí hráči musí důvěru zasloužit. Nechce zkoušel mladý hráče, chce už hotový kluky, od kterých ví, co má čekat.  Doufám, že touto sezónou jsem ho přesvědčil a utvrdil v tom, že mě tam může dávat častěji. Ale nedávno jsme ukončili sezónu, takže velké náznaky nemám, nicméně všechny pohovory a hodnocení byly pozitivní. Pro mě je nyní důležitý, abych měl dobrou letní přípravu, abych si odpočinul, hlavně psychicky a pak musím vletět do kempu a říct si o to, abych chytal co nejvíc.

Jak trénuješ přes to léto, když se sem vrátíš do republiky. Máš speciální přípravu?
Už dlouho trénuju u Michala Hamršmída. Je to od doby, co jsem odešel z Kladna od nějakých 17-18 let. Připravuje se tam semnou i Radko Gudas, Kuba Voráček, byl tam i Saša Salák, Zatím začínáme. V prvních týdnech budu chodit 2 až 3 krát, chodit si cvičit, jen abych se hýbal. udržoval, abych pak nezačínal od nuly. Až se trochu aklimatizuji, protože posledních 9 měsíců jsem nikoho z rodiny a kamarádů  neviděl, tak máme s přítelkyní v plánu týdenní dovolenou. Po ní už vyjedu na led. Jezdí na Kladno, kde mám svého trenéra brankařů. Vždycky přes léto trénuju s "ačkem" a když je prostor před nebo po trénincích, piluju s trenérem brankářů svoje cvičení. Jsem Kladnu za tuto možnost moc vděčný, protože ne všichni kluci, co odejdou do Ameriky, mají tak hezké vztahy s mateřským klubem. Nikdy jsem na Kladně neměl s ničím problém. Berou mě tam, starají se o mě, můžu chodit i na masáže, jednoduše se o mě starají, jako bych tam hrál pořád. Je to od nich hrozně hezký.

Pojďme k autům. Čím jezdíš v Americe?
Letos jsem si koupil Mercedes GLE, samozřejmě ojeté. Byl to můj první rok v Calgary, tak jsem si hned nechtěl koupit nějakou úplně novou nablýskanou káru. V Calgary je mínus 30 stupňů sedm měsíců v roce. Je tam vlastně léto jen dva měsíce. Tam nemá smysl si kupovat nějaký sporťák. Když přemýšlím, tak ani nemáme v týmu nikoho, kdo by měl Lamborghini nebo Ferrari. Jeden spoluhráč si koupil Porsche Panamera a pravidelně u haly zapadával do sněhu tak, že ho museli několikrát vytahovat. (smích). Prioritou jsou hlavně SUV. Hodně kluků jezdí obřími pick-upy, mají Fordy nebo GMC. Já si koupil Mercedes a jsem s tím spokojený. Jede to dobře ale hlavně se mi to rychle zahřeje, což byla moje první otázka u prodejce: "Za jak dlouho to zvládne z - 30° udělat + 25°?"

Máš auto snů?
Hrozně se  mi líbí Porsche Cayanne, to je moje vysněné auto. Nejsem fanatik do motorů, jde mi spíše o komfort. Rád se na ulici otočím za pěkným sporťákem, ale Porsche je pro mě ikona už od malička. Líbí se mi 911 a třeba i Macan, ale do nich nevím, jestli bych se vešel (smích).

Ty tvoje 2 metry.
No právě, takže kvůli tomu je Cayenne moje vysněné auto. Samozřejmě aspoň Cayenne S, ať to má trochu odpich.

Driveto se zabývá flexibilním operativním leasingem, což je trend, který přišel z USA a západní Evropy. Znáš někoho, kdo si vyloženě auto nechce koupit a je pro něj jednodušší si auto pronajmout?
Tato služba je ve spojených státech nesmírně populární. Američané ji ale používají spíš na druhé auto do rodiny. Koupí si jedno velké auto, třeba Cadillac Escalade nebo Ford F150 a další si pronajímají.  Spoluhráči samozřejmě často využívají i auto od lokálních dealerů. Tak to máme i v Calgary. Hodně kluků mělo třeba Maserati nebo Alfu Romeo jako druhé auto, kterým jezdí na stadion. Já byl loni v září v Calgary nový, takže jsem nevěděl, jak tyhle nabídky fungují a dostal jsem od klubu auto na 14 dní. Byla to nějaká malá Kia. Přiznám se, že jsem skoro nevěděl, jak se s tím rozjet a vůbec se tam nevešel. Tak jsem si hned potom šel koupit Mercedes.

Jaké jste měli auto v rodině?  Vzpomeneš si?
Táta měl vždycky rád Jeepy. Vystřídal několik Grand Cherokee. Potom si kvůli práci koupil Transita, takže teď jezdí s ním a mámě koupil BMW X6. Předtím máma jezdila auty na operativní leasing a když jsem byl malý, tak měla malé Volvo.

A tvoje první auto?
Více méně je Mercedes moje první auto, který jsem si koupil za svoje peníze. Předtím jsem taky využíval auta na operativní leasing. První dva roky v New Yorku jsem neměl nic a pak vždycky něco na 4 až 5 měsíců. Pamatuju si na Acuru (Honda v USA pozn. redakce), což bylo auto od dealera. Platil jsem měsíční částku a dealer mi auta měnil, jak potřeboval. Takže jsem jezdil Acurou, za tři týdny mi zavolal, že jí potřebuje vrátit a dal mi jiné. Za sezónu jsem vystřídal asi osm aut. Už jsem si tam ani nepároval mobilní telefon, protože to nemělo smysl, když jsem to stále točil. Minulou sezónu jsem jezdil klasickým Jeepem Cherokee, to se hodně líbilo přítelkyni. Letos to tak byl první rok, co jsem si auto koupil ze svého.

Co máš v plánu za letní dovolenou?
Poletíme začátkem července, ale ještě nevíme kam. Proběhne nějaký Last minute. Především řeším novém bydlení, takže to je teď hlavní priorita. Při současných cenách se to asi slušně prodraží, takže se klidně může stát, že dovolenou strávím na chalupě u nafukovacího bazénku.