Silvestrovské oslavy nezanechávají následky jen na lidech, ale i na autech. Ta, pokud tedy stojí venku na ulici, mohou schytat různé předměty, ať již zbytky pyrotechniky, tak třeba špunty od šampusu a v horším případě i nějakou tu letící láhev. Co teď s tím, pokud takové auto v novém roce najdete?

V případě, že se jedná o nejčastější případ, tedy o různé papírky a popel z pyrotechniky, stačí auto opláchnout. A během oplachu raději zkontrolovat, zda na autě nepřistál i nějaký těžší předmět.

Protože pokud ano, je již potřeba řešit poškození. Některé rachejtle jsou totiž tak velké, že již něco váží. A logicky musí někam spadnout. Pokud se tím dopadištěm stalo vaše auto, často se to neobejde bez následků. To samé platí i pro případ, kdy jste třeba parkovali pod vysokým domem a někdo v rámci bouřlivých oslav upustil z balkonu lahev od sektu, která si za cíl našla vaše vozidlo.

V případě havarijního pojištění je tedy ten pravý čas zavolat do pojišťovny a nechat škody prohlédnout odborníkem. Pokud máte auto z Driveta, stačí zavolat do Driveta a tam vám s technikem poradí další postup. A jelikož jsou všechna auta havarijně pojištěna se spoluúčastí jen 5 % při škodě nad 5000 korun, rozhodně se nemusíte bát, že by vás oprava zruinovala.

Ve většině případů se volí způsob opravy, kdy se speciálním postupem části karoserie vytáhnou a na autě pak není nic znát. To je možné, pokud nebyl poškozený lak, což při těchto malých poškozeních téměř nikdy není. A právě takovou opravu můžete zvolit i sami, pokud auto nemáte pojištěné. Protože než řešit poškození střechy výměnou, tak to většina lidí přejde a na důlek si zvykne. Zatímco taková oprava vyjde na přibližně tisíc korun za jedno poškození.

Nejhorší případ pak může paradoxně být, pokud jste se snažili auto chránit dekou. Ta sice ochrání karoserii před padajícími předměty, na druhou stranu se může stát, že chytne a škody jsou pak mnohem větší.

Snad se vaše auta ale obešla bez poškození a tak to vydrží i celý rok 2020!