Auta s baterií už dosahují 21 procentního podílu na trhu, tedy druhého největšího hned za automobily se zážehovými motory. Znamená to meziroční nárůst o 61 procent na celkový objem 1,32 milionu kusů od začátku roku. Tento vzestup odsunul diesely až na třetí příčku. Konkrétní srpnová čísla mluví o tom, že vozy do zásuvky porazily automobily poháněné naftou o 10 100 kusů.

Elektrifikované vozy předčily v prodejích diesely už loni v září, ale to šlo skutečně o všechny elektrifikované automobily, tedy včetně mild-hybridních a full-hybridních pohonných ústrojí, které nelze nabíjet. Nyní jsou započítány jen elektromobily a plug-in hybridní auta, která je nutné pravidelně dobíjet ze sítě. Poptávka byla obzvláště silná po elektrických verzích Fiatu 500, Peugeotu 208, Hyundai Kona, Opel Corsa a Kia Niro. Nejprodávanější z elektromobilů byl Volkswagen ID.3 se 7 904 kusy.

Elektrifikované automobily zažívají strmý vzestup od ledna loňského roku. Od té doby prodeje každý měsíc rostou až nyní překonali magickou hranici 20 procentního podílu na trhu. Analytici předpovídají, že jejich podíl bude nadále strmě stoupat s ohledem na novou emisní normu Euro 7 a vyhlášené cíle o elektrifikaci modelových řad v podstatě u všech automobilek.