Design je na poměry koncernu VW dost odvážný a proto je mi sympatický. Ačkoliv se nejedná o horkou novinku, tak se za ním stále kde kdo otočí, včetně mě. Jeho výraz je přísný a hezky také vypadají LED linky denního svícení, které navazují na chromové segmenty přední masky.

Vyzdvihnout je potřeba i zadní část, která bývá u kombíků často více praktická, než líbivá. Zde je to však jiné. Praktičnost je proti Passatu kombi vlivem svažující se střechy o trochu slabší, ale z pohledu designu je to výrazně atraktivnější. Výbava R-Line zahrnuje speciální 19 palcové disky, jiné nárazníky a několik „eRkových“ znáčků.

Uvnitř potěší kvalitní materiály, které jsou použity jak vpředu, tak vzadu. Jsou zde vynikající ergonomická sedadla s možností prodloužení sedáku. Dokázal bych si v nich představit opravdu dlouhou cestu. Ovládání je snadné a intuitivní. Výbava je bohatá, nechybí zde například výhřev všech sedadel, zrcadlení telefonu do infotainmentu, automatická dvouzónová klimatizace, adaptivní tempomat a mnoho dalšího. Prostoru vpředu i vzadu je dostatek a to i pro vzrostlejší jedince. Zavazadlový prostor pojme 565 litrů nákladu.

Podvozek je dobře naladěný a rozumí si i s většími 19 palcovými koly. Poskytuje výbornou stabilitu a v zatáčkách se příliš nenaklání. Výsledný jízdní komfort je fajn, ale Arteon na 18 palcových kolech je ještě o něco pohodlnější. Pod kapotou pracuje osvědčený diesel 2.0 TDI s automatickou převodovkou DSG. Vůz je dostatečně rychlý, ale zároveň umí jezdit za 4 - 5 litrů na 100 km, což je skvělá hodnota.

Arteon Shooting Brake R-Line je krásný kombík, který je praktický, uvnitř kvalitní, hezky vybavený, pohodlně jezdící a velice úsporný. Zkrátka vynikající společník, který vám bude zpříjemňovat každý den.