Q2 je na trhu od roku 2016. Za ty roky si jí oblíbilo mnoho zákazníků, čemuž se nedivíme. Jedná se o staromódní auto, co se pohonu týče, což mnoho zákazníků ocení. Není zde žádný elektromotor, baterie či rekuperace. Jste zde zkrátka vy, auto a silnice, kterou si můžete vychutnávat plnými doušky.

I přes kompaktní vnější rozměry je uvnitř dostatek prostoru pro posádku. Vpředu není co řešit a vzadu se pohodlně vejdou dva průměrně vzrostlí dospělí. Zavazadelník pojme 405 litrů, což je v této kategorii nadstandardní hodnota. Potěší snadné a intuitivní ovládání vozu.

Pod kapotou pracuje benzinový motor o výkonu 110 kW, který je spojen s automatickou převodovkou. Díky tomu si můžete užívat ničím nerušenou jízdu. Podvozek je naladěn tak akorát. Zajišťuje dobrou stabilitu v zatáčkách, ale zároveň není nepohodlný. Hravě zvládá i delší trasy po dálnici či lehčí terén v podobě polní či lesní cesty. Další výhodou je snadné parkování u vyšších obrubníků, kdy se nemusíte bát o poškození předního nárazníku.

Audi Q2 je šarmantní auto, které dokáže upalovat překvapivě svižně a zároveň úsporně. Snadno se ovládá, dobře se s ním parkuje a nabízí solidní výbavu. K tomu všemu skvěle vypadá. Prostornější alternativou k této Q2 je například příbuzná Cupra Formentor.