Design vyzařuje na první pohled sportovní charisma. Přední části dominují zamračené LED světlomety a dynamicky tvarovaný nárazník s červenými doplňky. ProCeed jezdí na překrásných kolech s tenkými paprsky. Boční prahy jsou zdobené opět červenou linkou. Vzadu na první pohled zaujmou propojená světla LED linkou a ve spodní části se nachází dvě koncovky výfuků a čtveřice vodorovných odrazek.

Uvnitř to je rovněž příjemné. Sportovní kožená sedadla nabízí velice dobré držení těla v zatáčkách, volant padne skvěle do ruky, materiály jsou kvalitní a ovládání je snadné. Je zde stále mnoho tlačítek, které vypínají například systém Stop-Start či koleček na ovládání klimatizace. Dotykový infotainment je zde samozřejmě také. Prostornost je oproti klasickému Ceedu o fous horší, což je zkrátka daň za krásný vnější design. Stále je zde ale prostoru dost, což dokládá i kufr s velikostí 594 litrů.

Kdo by čekal prkenný podvozek, byl by na omylu. Tlumiče jsou naladěné tak akorát, což znamená, že vám jízda po rozbité české okresce nebude připadat nepohodlná, ale zároveň se karoserie nenaklání. Podvozek poskytuje velmi dobrou stabilitu a minimální nedotáčivost. Benzinový motor má senzační zvuk a potěší i jeho výkon - 150 kW. Díky tomu zrychlí z místa na 100 km/h za 7,5 vteřin, takže brzdou provozu rozhodně nebudete. Na to, jak hezky jede, tak má i slušnou spotřebu, která se dá s trochou snahy držet okolo 7 litrů.

Kia ProCeed GT je vynikající kombík, který potěší každého, kdo rád řídí, ale zároveň potřebuje snadné ovládání, prostor, slušnou spotřebu a solidní cenovku.