Starší vozový park v rámci Evropy mají pouze Řecko, Rumunsko, Estonsko a Litva. Celoevropský průměr je 11,5 roku. Stárnutí aut způsobuje i změna chování zákazníků. Ceny nových vozů stoupají razantně vzhůru a dodací lhůty se prodlužují klidně i na více než 12 měsíc-. Většina českých rodin tak koupi novějšího vozu odložila nebo volí alternativní pořízení. Mezi tyto způsoby patří i flexibilní pronájem aut.

V souvislosti se složitou situací na trhu jsme zaznamenali změnu chování zákazníků a poslední měsíce evidujeme podstatně vyšší zájem o flexibilní pronájem aut. Díky dlouhodobé strategické práci máme na rozdíl od autosalónů všechny vozy skladem a výpadky ve výrobě nám nabídku omezují jen minimálně, byť i my jsme samozřejmě prodlevy v dodacích lhůtách zaznamenali.
Adam Szabo, CEO Driveto.cz

Celkem je v tuzemsku registrovaných 6,263 milionu osobních aut, což je proti konci minulého roku nárůst o 133 000. Loni za celý rok přibylo 140 000 vozů. Zajímavostí je, že mezi nejmladší vozidla patří lehké dodávky a autobusy s průměrným stářím okolo 14 let. Až poté následují osobní automobily a na konci žebříčku jsou motocykly, jejichž průměrné stáří jen bezmála 34 let.