Platí jednoduchá poučka. Stromek dáváme do auta vždy kmenem dopředu a je nutné ho upevnit. Volně uložené předměty v autě totiž při nárazu zvýší svoji hmotnost v až 60 krát. I špatně upevněný vánoční stromeček se tak může proměnit v nebezpečné beranidlo.

Přepravujete-li stromek uvnitř auta, je nejlepší sklopit část zadních sedaček a kmen stromku obalený starou dekou zapřít o nějakou část interiéru. Pokud není možné zadní sedačky sklopit, je vhodné deku položit na sedák, na ni položit stromek – napříč k směru jízdy – a připnout ho bezpečnostními pásy. Samozřejmě, v takovémto případě je jeho velikost docela omezená.

Když se rozhodnete pro přepravu na střeše, jsou nutné upínací popruhy s ráčnami, tzv. kurty. Narozdíl od klasických gumicuků dokážou stromek na střeše udržet i v případě nehody. Kurty potřebujete dvě – jednu na každý konec stromku. Stromek opět uložte kmenem dopředu a kurtou kmen omotejte tak, aby nebylo v žádném případě možné, že v nečekané situaci poletí dopředu. Druhou kurtou ho upevněte k zadnímu příčníku tak, aby se nemohl hýbat.

Až budete na střechu svého auta přivazovat vánoční stromeček, vzpomeňte na Američana, který se nevědomky stal hvězdou internetu. Majitel BMW X5 má totiž ostudu na sociálních sítích kvůli "malé" chybce, kterou při poutání stromku udělal.