Podle německého listu Süddeutsche Zeitung, který citovala agentura Reuters, představil předseda představenstva Markus Deusmann vysokému managementu německé značky novou, čistě elektrickou strategii. S úplnou elektrifikací nově uváděných modelů Audi se počítá od roku 2027. Původní plány počítali s výhledem na rok 2030 a později. Toto zrychlení elektrifikačních cílů by bylo v souladu s širšími ambicemi stanovenými mateřským koncernem Volkswagen, který již dříve naznačil, že se od roku 2026 v Evropě zcela zaměří na elektrifikovaná vozidla.

Do zmíněného roku 2026, kdy by měl být představen poslední model s konvenčním spalovacím motorem, Audi stihne obměnit takřka celou svou modelovou řadu. Je ale velmi pravděpodobné, že z nabídky postupně zmizí i hybridní a plug-in hybridní motory.

Už nyní Audi nabízí jistý způsob elektrifikace pohonu u všech svých modelů. Zároveň má ve své nabídce i několik čistých elektromobilů jejichž nabídku rychle rozšiřuje. Od uvedení SUV e-tron na sdílených základech se spalovacími vozy v roce 2018 je na trhu dále čtyřdveřové kupé e-tron GT již na čistě elektrické sportovní platformě a crossover Q4 e-tron na koncernové modulární plošině pro kompaktní vozy. V roce 2022 přijede sedan A6 e-tron na prémiových základech PPE či SUV Q5 e-tron.

Vybrat Audi na flexibilní pronájem