SUV a crossovery jsou velmi oblíbené i v bazarech, za posledních 10 let vzrostl jejich tržní podíl ze 3,3 procenta na cca 20 procent. Proto minimálně jeden crossover či SUV najdete v nabídce snad všech automobilek. První SUV model připravuje i supersportovní Ferrari, které se tím přidá ke kolegům z Lamborghini, kteří slaví úspěch s modelem Urus.

Zákazníci na "esúvečkách" nejvíc oceňují vyšší sezení za volantem, větší vnitřní prostor, mohutnost a také zdánlivě větší bezpečnost. Jeví se tak jako ideální volba pro cestování s celou rodinou. Jak ale vybrat to nejlepší?

Hyundai Santa Fe
Nová generace Santa Fe je opravdu pořádný kus auta. Nepřehlédnutelný vzhled si bere inspiraci z amerických offroadů. Stejně pompézní je i interiér, který působí opravdu luxusně. Vnitřní prostor ocení celá rodina, zejména cestující na zadních sedadlech budou překvapeni. Zavazadlový prostor má solidní objem 634 litrů, což je nadprůměr třídy. Výbava Smart obsahuje kožená vyhřívaná sedadla, velký dotykový displej se systémem Android Auto a Apple Car Play a také vyhřívaný volant. Samozřejmostí je řada bezpečnostních asistentů a nechybí ani parkovací kamera. Momentálně se jedná o jedno z nejžádanějších SUV na trhu a to zcela oprávněně. Hyundai se podařilo vyrobit kus opravdu povedeného auta pro celou rodinu.

Hyundai SantaFe na flexibilní operativní leasing

Kia Sportage
Kia Sportage je osvědčené a univerzální auto jak do města tak na delší cesty a poradí si i s lehčím terénem. Rozměry spadá korejský bestseller mezi SUV nižší střední střídy a jeho největšími konkurenty jsou Škoda Karoq, Ford Kuga, Nissan Qashqai nebo Seat Ateca. Pravdou je, že v příštím roce se k prvním zákazníkům dostane už nová generace, ale i odcházející má co nabídnout. Výbava TOP obsahuje multimediální systém s navigací, který lze jednoduše propojit s mobilním telefonem, vyhřívaná sedadla i volant a Full LED přední světlomety. Obejít se musíte bez parkovací kamery, kterou nahrazují senzory. Pod kapotou je atmosférický benzinový agregát, který disponuje výkonem 132 koní a spolupracuje se 6 stupňovou manuální převodovkou.

Kia Sportage na flexibilní operativní leasing

Audi Q7
Jednoduše král nabídky flexibilního pronájmu. Největší, nejluxusnější a skvěle vybavený koráb na silnicích dokáže uspokojit i ty nejnáročnější. Vnitřním prostorem nemá příliš konkurentů, jednoduše se do něj pohodlně poskládá i početná rodina. Vynikající bezpečnost Audi Q7 je výsledkem spojení robustní karoserie a vzájemně propojených bezpečnostních asistentů, které dokážou předcházet krizovým situacím. Interiér je zařízen ve stylu luxusního salónku s bohatou výbavou, která nejenom usnadní cestování a dokáže posádku i hýčkat. Aktivní stabilizace náklonu karoserie snižuje přetížení při akceleraci, brzdění a průjezdu zatáčkami, takže jízda zůstává v každé situaci příjemná. Obavy z nedostatku objemu zavazadlového prostoru mít nemusíte, kufr má totiž 865 litrů.

Audi Q7 na flexibilní operativní leasing

Volvo XC 60
S automobilkou Volvo se dlouhodobě spojuje zejména bezpečnost. V tom vyniká i model XC 60, který většina novinářů označila za nejlepší SUV střední velikosti na světě. Bere si totiž to nejlepší z většího modelu XC 90, ale přidává kompaktnost. Naprosto dokonale spojuje luxusní výbavu, komfort i zážitek z řízení. Řídí se totiž snadno, jede zcela uvolněně a po silnici přímo pluje, aniž by řidiče čímkoliv obtěžovalo. Hlavně ale umí navodit tu správnou pohodovou atmosféru, abyste si místo obyčejného absolvování cesty mohli jízdu patřičně vychutnávat. K tomu designově vyladěný interiér s luxusními materiály a špičkovým zpracováním. Sympatické je i to, že přestože se do něj vejde celá rodina (obvyklé čtyři kousky s maximálně jedním kočárkem), nepůsobí tak obrovsky jako větší XC90. XC60 pořád víc řídíte, než kormidlujete, zatáčky spíš projíždí, než proplouvá, ve městě ji podstatně snáz zaparkujete a vždy u toho perfektně vypadá.

Volvo na flexibilní operativní leasing


Škoda Karoq
To je osvědčená česká klasika, kterou už velmi dobře známe. S Karoqem nesáhnete vedle, protože ho ve Škodovce vyladili k dokonalosti. Prostorný pro malou rodinu, úsporný a navíc velmi slušně vybavený. Největšími konkurenty na trhu jsou Hyundai Tucson, Volkswagen Tiguan, Kia Sportage nebo Nissan Qashqai. Minimálně na českém a slovenském trhu ale Karoq svoje soupeře deklasuje. Velkou výhodou je řada výbav a také motorizací - vždy ale dostanete velký objem kufru 521 litrů a slušnou variabilitu.

Škoda Karoq na flexibilní operativní leasing