Řekli byste, že nejvhodnějším autem pro letošní léto je kabriolet? Omyl! Češi se shání především po modelech s velkých uloženým prostorem, kam naloží celou rodinu.

Letošní dovolená je specifická v řadě věcí a omezení zahraničních leteckých zájezdů donutila většinu národa trávit volno na území naší republiky. Ideální pro cestování po ČR je osobní auto. Proto před začátkem letních dovolených stoupla poptávka po velkoprostorových vozech. Statistiky prodejců potvrzují zvýšený zájem o verze kombi a SUV. V celkovém součtu už se kombíci stali nejpoptávanější variantou na českém trhu. Skokanem léta se stal například Volkswagen Tiguan nebo Škoda Karoq, které bodují jak u prodejců ojetých, tak nových vozů.

Ještě větší vozy, typicky MPV nebo osobní dodávky, si lidé vybírají spíše pro cestování do zahraničí. Protože to je momentálně značně omezené, tak i poptávka po takových vozech je oproti loňskému roku výrazně nižší.

Čeští řidiči vyhledávají větší zavazadlový prostor už dlouhodobě a stále je to zásadní parametr při hledání nového vozu. Tyto preference potvrzuje i poptávka po autech z Driveto Klubu.