Na první pohled je jasné, že se jedná auto z Asie, čemuž odpovídá charakteristický výraz vozu, který tvarují světlomety, maska a nárazník. Design je nadčasový a potěší tak i konzervativnější jedince. Zadní část je proti sportovněji zaměřenému sourozenci v podobě modelu ProCeed o něco vyšší, díky čemuž má větší kufr, který pojme 625 litrů zavazadel.

Uvnitř potěší hlavně snadné a intuitivní ovládání vozu. Dominují zde klasická tlačítka či kolečka. Mnohé potěší i analogové budíky, které jsou dobře čitelné. Použité materiály jsou vzhledem k ceně vozu nadprůměrně kvalitní. Infotainment má velikou obrazovku, která podporuje Android Auto či Apple Car Play. Disponuje i vestavěnou navigací a couvací kamerou.

Podvozek je naladěný tak akorát. To znamená, že poskytuje solidní dávku komfortu, ale zároveň není zbytečně houpavý a můžete se na něj spolehnout i při ostřejším průjezdu v zatáčce. Srovnám-li jej s konkurencí, tak má rozhodně jedny z nejlepších jízdních vlastností, které se zavděčí jak klidným, tak rychlejším řidičům.

Pod kapotou se nachází čtyřválcový benzinový motor s turbem. Je velmi dobře odhlučněn a potěší i nízká spotřeba, která se dá držet okolo 6 litrů. Výkon činí 118 kW, což vozu dodává slušnou dynamiku. Zrychlení na stovku zabere jen 8,6 vteřin. V nabídce máme aktuálně jak automatické převodovky, tak ty manuální.

Závěrem tedy mohu říci, že Kia Ceed SW je poctivé auto, které je praktické, svižné, jednoduché, úsporné a za férovou cenu. Na výběr máme různé barvy i výbavy.