Auta na flexibilní pronájem jsme dosud nabízeli díky spolupráci s partnerskými leasingovými společnostmi, které pro vozidla poskytují financování. Nákup vlastních aut nemá podle CEO Adama Szabó tento model nahradit, ale doplnit.

"Jsme nadšení, že díky České spořitelně můžeme otevřít další cestu, jak financovat auta na flexibilní pronájem. Slibujeme si od toho širší nabídku aut a více spokojených zákazníků. Spolupráci s našimi současnými partnery nadále rozvíjíme a počítáme s ní i do budoucna."

Získané finanční prostředky nám pomohou přesvědčit české zákazníky, že existuje lepší způsob pořízení auta, než drahý nákup za hotové nebo na nevýhodný úvěr. Uplynulé koronavirové měsíce jasně ukázaly, že útrata úspor či dlouhodobý úvěrový závazek, nejsou pro mnoho lidí optimálním řešením.

Službu flexibilního pronájmu jsme spustili na podzim 2018 a za tu dobu ji využilo přes 2 400 zákazníků. Auty z Driveta aktuálně jezdí 1500 zákazníků. Výrazný růst zaznamenala firma v loňském roce, kdy její tržby přesáhly 120 milionů korun.

"Flexibilní pronájem se prosazuje jako úspěšný koncept řešení mobility pro fyzické osoby i firmy, a to jak v Česku tak v zahraničí. Jsme rádi, že se Driveto přibližuje svému dlouhodobému cíli, tedy snazší, dostupnější a svobodnější mobilitě pro lidi.”
Adam Szabó